Δήμος για σκουπίδια: Στον «Λίβα» η ενδιάμεση διαχείριση-Παραλαβή μηχανημάτων

14:42 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην υπογραφή των συμβάσεων για τα μηχανήματα της κινητής μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων με τη διαδικασία της κομποστοποίησης, προχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, και ο πρόεδρος του τοπικού ΦοΔΣΑ, Παναγιώτης Μυλωνάς, με τους αναδόχους.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το δήμο, στο γραφείο του δημάρχου παρέστησαν ο χημικός μηχανικός και διευθύνων σύμβουλος, Διονύσης Γεωργόπουλος, και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Green Media», Θεόδωρος Ρέντζος.

Ο κ. Κολοκοτσάς, δήλωσε ότι: «Μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας, υπογράφουμε σήμερα

με την εταιρεία «Μεσόγειος», η οποία έχει δώσει δείγματα γραφής σε όλη την Ελλάδα και θα εγκαταστήσει την κινητή μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων σε διάστημα από 5 έως 10 ημέρες. Προχωράμε σε αυτή την ενέργεια υλοποιώντας τις σχετικές υποσχέσεις που είχαμε δώσει στην κοινωνία της Ζακύνθου και αποδεικνύουμε στην πράξη πως ό,τι λέμε το υλοποιούμε, παρά τις όποιες αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη μονάδα θα εγκατασταθεί στην περιοχή του «Λίβα». Προχωράμε στην επίλυση του προβλήματος. Η Ζάκυνθος 30 Μαρτίου θα είναι καθαρή».

Επίσης, ο δήμαρχος, ανέφερε πως η παρουσία του κ. Ρέντζου στο γραφείο του, έχει να κάνει με τα μηχανήματα των 2,5 εκ. ευρώ, που θα προμηθευτεί ο δήμος σε 2 μήνες, περίπου και τα οποία αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση, μέχρι να φτιαχτεί το εργοστάσιο ΧΥΤΥ, που έχει ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα