Παρίσι: Έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ – Λαγκάρντ: «Δειλή πράξη βίας»

14:26 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τραυματίστηκε από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου, στα γραφεία του Ταμείου στο Παρίσι. Η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει: «Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές

αρχές.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας έχει αποκλείσει περιοχές στο δυτικό Παρίσι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια κινητοποίηση για την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ όπου συστεγάζεται και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Figaro, διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο κατά το άνοιγμα της επιστολής που εξερράγη.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, που επικαλείται τα πρώτα στοιχεία, η έκρηξη πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο.

Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο «για προληπτικούς λόγους», σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, μετέδωσε την έκτακτη είδηση υπενθυμίζοντας ότι χθες, εξουδετερώθηκε στο γερμανικό υπουργείο οικονομικών παγιδευμένη με εκρηκτικά επιστολή με παραλήπτη τον Βόλφανγκ Σόιμπλε και προσθέτει ότι την ευθύνη ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Το BBC επίσης προσθέτει ότι η έκρηξη στο Παρίσι και στα γραφεία του ΔΝΤ έγινε κοντά στα Ηλύσια Πεδία, στη λεωφόρο Avenue d’lena.

URGENT #Paris Explosion d'une enveloppe piégée au siège du FMI dans le XVIe. Au moins un blessé. pic.twitter.com/Sim0f7txfr

— Actu17 (@Actu17) March 16, 2017

ΠΗΓΗ:Reuters-AFP,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα