Δημοκρατική Συμπαράταξη: Στόχος να είμαστε η 3η δύναμη

20:20 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις βασικές κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση αναφέρθηκαν σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση του νομαρχιακού συμβουλίου Λάρισας, ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος

και εκ μέρους των Κινήσεων Πολιτών ο Γιώργος Καρκανιάς.

Όπως επεσήμαναν οι ομιλητές βασικός στόχος είναι να καταστεί η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» τρίτη δύναμη στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα μέσα από το συνέδριο που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου, θα κατατεθεί και θα διαμορφωθεί αναλυτικά και η προγραμματική πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου το τρένο της εθνικής συνεννόησης για την διαπραγμάτευση έχει χαθεί από την στιγμή που ο κ. Τσακαλώτος αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να ενημερώσει στοιχειωδώς τα κόμματα. «Δεν γνωρίζουμε τι έχει αποδεχθεί και τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, αλλά αν κρίνουμε από τις διαρροές πρόκειται για δυσβάσταχτα μέτρα που αφορούν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα». Ο κ. Κεγκέρογλου εκτίμησε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε εκλογές, επιδιώκοντας την όσο το δυνατό μεγαλύτερη παραμονή του στην εξουσία, γεγονός που σημαίνει ότι έχει παραδώσει ήδη τα διαπραγματευτικά του όπλα στους δανειστές.
Ο κ. Πετσάλνικος από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι το ζητούμενο είναι η ενότητα της Προοδευτικής παράταξης, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για τη χώρα. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ιεραρχώντας τις προτεραιότητες τόνισε ότι απαιτείται καταρχήν ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας που να διαφοροποιείται πλήρως από την πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και της ΝΔ και των πολιτικών που εφάρμοσε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι η Συμπαράταξη μετά τις εκλογές δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε δεκανίκι μιας δεξιάς κυβέρνησης ή μιας κυβέρνησης όπως η παρούσα και πρόσθεσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με μεταρρυθμίσεις και όχι περικοπές στο δημόσιο τομέα, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία, αλλά και το φορολογικό σύστημα.
Από την πλευρά του τέλος ο κ. Θ. Μαργαρίτης υπογράμμισε ότι στο συνέδριο της Συμπαράταξης που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου θα κατατεθεί το πολιτικό ντοκουμέντο που θα ορίζει το πώς ο προοδευτικός χώρος θα μπορέσει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς σε σχέση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επανάληψη του δικομματισμού δεν είναι σωστή λύση, είπε ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας προοδευτικής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης που θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές και θα διαμορφώσει κλίμα ανάκαμψης για την οικονομία και τη χώρα.
Στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου της Συμπαράταξης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπαργιώτας και ο πρώην υπουργός Φιλ. Σαχινίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα