«Bρες…τον δρόμο σου» από την ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ Τρίπολης

19:30 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση με θέμα «βρες…τον δρόμο σου«, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη απ’ την διεύθυνση της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ Τρίπολης, στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών, των γονέων και των επιχειρήσεων, πάνω στις ειδικότητες των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, στις δυνατότητες που αυτές παρέχουν και στην διασύνδεση αυτών με την επαγγελματική εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.
Στις

υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής της Τρίπολης, λειτουργούν φέτος δύο (2) ειδικότητες, αυτή της κομμωτικής τέχνης και αυτή της μαγειρικής.

Μάλιστα, στο τέλος της εσπερίδας, σπουδαστές και σπουδάστριες του τμήματος μαγειρικής και κομμωτικής, πραγματοποίησαν επίδειξη δεξιοτήτων.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης στάθηκαν στις ευκαιρίες που δίνουν αυτές οι δομές και αναζήτησαν τρόπους για διεύρυνση και περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση της σχολής αυτής, που κάποτε είχε πολλές ειδικότητες και φιλοξενούσε πάνω από 300 παιδιά.

Όλοι οι ομιλητές, κάλεσαν τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν με την ΕΠΑΣ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ και να επωφεληθούν απ’ τα όσα αυτές παρέχουν.
Η φοίτηση στις σχολές αυτές, διαρκεί δύο (2) χρόνια και αρχίζει μετά την Α Τάξη του Λυκείου (τουλάχιστον).

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα