Διευρυμένη σύσκεψη υπουργών υπό τον Α. Τσίπρα στο Μαξίμου

13:02 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πορεία του κυβερνητικού έργου, τρέχοντα ζητήματα και ο προγραμματισμός ενόψει της ΔΕΘ, βρίσκονται στο επίκεντρο διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης, που είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Εντός συζήτησης και η προετοιμασία της Ευρωμεσογειακής Συνόδου που θα γίνει την στην Αθήνα την Παρασκευή, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της συνάντησης

των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, του πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ και υψηλόβαθμου στέλεχος της ισπανικής κυβέρνησης -δεδομένου ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δεν μπορεί να παρεβρεθεί- είναι η ευρωπαϊκή ατζέντα ενόψει της Συνόδου Κορυφής των 27, για το μέλλον της Ευρώπης, που θα λάβει χώρα στη Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση των ηγετών των Μεσογειακών χωρών θα γίνει στις 13:00 και στις 15:15 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και στη συνέχεια κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 17:30, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα μεταβούν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Οράματα της Μεσογείου».

Οι εργασίες των ηγετών θα γίνουν στο Ζάππειο Μέγαρο.

Προετοιμασία δράσεων ενόψει ΔΕΘ

Στη σημερινή σύσκεψη θα εξεταστεί και ο προγραμματισμός των δράσεων ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως έχει ανακοινωθεί δια της κυβερνητικής εκπροσώπου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ «τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη».

Σταθμοί στην πορεία αυτή θα είναι η έξοδος από το πρόγραμμα επιτήρησης και η παραγωγική ανασυγκρότηση, «εκείνες δηλαδή οι πολιτικές που όχι μόνο θα μεγαλώνουν την οικονομική πίτα, αλλά θα την μοιράζουν, επιτέλους, με δίκαιο τρόπο στους συμπολίτες μας», σημείωσε πρόσφατά σε συνέντευξή της η κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί πως τα 2/3 του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017, θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων. Επίσης αναμένεται να ανακοινωθούν προσλήψεις στους ευαίσθητους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκονται και τα συνδικάτα με προγραμματισμένες δράσεις που θα κορυφωθούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, με συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα