Οι νέες ειδικότητες στα Δ. Ι. Ε. Κ. Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης

13:02 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άνοιξε εχθές το σύστημα υποβολής αίτησης εγγραφής στα δημόσια ΙΕΚ, μεταξύ των οποίων και τα ΙΕΚ Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας μέχρι τις 2 το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας, 12 Σεπτεμβρίου και όπως επισημαίνεται, η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική και δεν προβλέπεται να δοθεί καμία παράταση. Στα δημόσια ΙΕΚ

μπορούν να εγγραφούν κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου. Όσον αφορά στις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν από το χειμερινό εξάμηνο στα δημόσια ΙΕΚ Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, είναι συνολικά 12. Συγκεκριμένα, στο δημόσιο ΙΕΚ Ορεστιάδας θα λειτουργήσουν τμήματα: Στελέχους Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου, Τεχνικού Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ και Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρα. Για το ΙΕΚ της Αλεξανδρούπολης ανακοινώθηκαν τα τμήματα: Βοηθού βρεφονηπιοκόμων, Βοηθού φυσικοθεραπείας, Στελέχους ασφάλειας προσώπων και υποδομών, Τεχνικού εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Τεχνικού κομμωτικής τέχνης, Τεχνικού Λογισμικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τεχνικού μηχανικού θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικού τεχνολογίας πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Τεχνικού τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας και Φύλακα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα