Διεθνείς επαφές του Αλέξη Τσίπρα για προσφυγικό και χρέος

12:41 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Προσφυγικό, κυπριακό και χρέος βρίσκονται στην κυβερνητική ατζέντα των διεθνών επαφών του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και στα τρία αυτά μέτωπα.

Ο πρωθυπουργός που μεταβαίνει στη Βιέννη για τη Σύνοδο του προσφυγικού, προέβλεψε για μια ακόμη φορά σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση, και έως τα τέλη του 2016 θα διευκρινιστούν τα μέτρα για το χρέος.

Ο

Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει «κλειδί» για την προσέλκυση επενδύσεων.

Απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και να βοηθήσουν την Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού, παρά το όποιο πολιτικό κόστος. Είπε ακόμη πως η Γερμανία είναι η πιο σημαντική σύμμαχός μας στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να υποκύψουν στην ξενοφοβία και τον εξτρεμισμό, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη διεθνούς αποτελεσματικής απάντησης στη μεταναστευτική κρίση, στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα τη μείωση της ανεργίας στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα μέσω ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και πρόσθεσε ότι η χώρα μας προωθεί όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Παράλληλα, ζήτησε λύση στο θέμα του χρέους, που θα συνεισφέρει σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα