Οξύτατες αντεγκλήσεις στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες (video)

12:34 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα ύψη και σήμερα το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. «Δεν έχει υπάρξει, ούτε έχει γίνει ποτέ δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια επίπεδα ελέγχου», υπογράμμισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας στον βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα, που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδοτήσεων των τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών. Εν τω μεταξύ, κατατέθηκαν

μηνύσεις από τη Νέα Δημοκρατία που κατηγορεί την επιτροπή του διαγωνισμού ότι παραβίασε τα καθήκοντά της, αλλά και από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ, κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου.

Το πρωί από το βήμα της Βουλής ο κ. Παππάς άσκησε σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι το αστρονομικό ποσό των 246 εκατ. ευρώ ως τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες δεν είναι αέρας, ενώ κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι λειτουργούν ως ουρές των συμφερόντων.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν σημαίνει ότι είναι και κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας και πρόσθεσε, ότι η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί αφού η Επιτροπή Ενστάσεων θα έχει ολοκληρώσει πλήρως τον έλεγχο της.

«Αντί να βάλετε πλάτη, ώστε να εισπραχθούν από το Δημόσιο, κάνετε ό,τι μπορείτε για το αντίθετο», είπε ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος στα κόμματα και σημείωσε ότι η μέθοδος της τρομοκράτησης των δημοσίων λειτουργών από τους καναλάρχες Κοντοντομηνά, Αλαφούζο και Βαρδινογιάννη είναι ντροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα