Διδυμότειχο: Σαράντα χιλιάδες ευρώ δίνει ο δήμος για στέγαστρο της Πλωτινόπολης

13:48 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ, διαθέτει ο δήμος Διδυμοτείχου , για την κάλυψη των εξόδων μελέτης που αφορά στην τοποθέτηση στεγάστρου που θα καταστήσει επισκέψιμο τμήμα του ανασκαφικού χώρου της αρχαίας Πλωτινόπολης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο δήμαρχος, Παρασκευάς Πατσουρίδης, «όταν ολοκληρωθεί το έργο και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα σημαντικά μνημεία που διαθέτει το Διδυμότειχο, η επισκεψιμότητα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή θα αυξηθεί», όμως διευκρίνισε ότι «τα μνημεία

ανήκουν στο υπουργείο Πολιτισμού το οποίο θα πρέπει να μεριμνά για την ανάδειξή τους και να διαθέτει τα ανάλογα κονδύλια και όχι να συμμετέχει οικονομικά ο δήμος». Σύμφωνα με τον κ. Πατσουρίδη μέχρι τώρα έχουν διατεθεί, για το ανασκαφικό έργο από τον τοπικό δήμο, συνολικά 300 χιλιάδες ευρώ. Σχετικά με το Τέμενος Βαγιαζήτ, του οποίου η σκεπή καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, σημείωσε ότι οι πληροφορίες που έχει ο ίδιος, είναι ότι έχουν εξευρεθεί, από το υπουργείο, τα χρήματα που απαιτούνται «για την καθαίρεση της καμένης σκεπής και την αφαίρεση των εσωτερικών υποστυλωμάτων, όμως καθυστερούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού».

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα