Επιτέλους! ανοίγει ο δρόμος για ταχεία και δωρεάν μεταστέγαση ΕΟΠΥΥ σε ΙΚΑ Χίου

12:33 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» το οποίο συζητείται στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη η οποία διευκολύνει αποφασιστικά την ταχεία μεταστέγαση του ΕΟΠΥΥ στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ.
Το ζήτημα αυτό έχει δικαιολογημένα απασχολήσει τους πολίτες του νησιού μας και έχει

επανειλημμένως αναδειχθεί από τον Α. Μιχαηλίδη», σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
«Συγκεκριμένα, το άρθρο 58 προβλέπει ότι επιτρέπεται η άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση ακινήτων ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ στον ΕΟΠΥΥ (αντίστοιχη παραχώρηση μπορεί να γίνει και από τον ΕΟΠΥΥ προς τον ΕΦΚΑ). Μετά από αίτημα του αιτούμενου φορέα και αποδοχή του από τον έτερο φορέα, εκδίδεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία προσδιορίζεται και η διάρκεια της δωρεάν παραχώρησης.
Θεωρούμε πως με τη συγκεκριμένη διάταξη μπορεί πλέον να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα της μεταστέγασης του ΕΟΠΥΥ Χίου, καθώς αίρονται όλα τα οικονομικά ή άλλα εμπόδια τα οποία καθυστερούσαν, πραγματικά ή προσχηματικά από κάποιους, την όλη διαδικασία. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα κινηθούν τάχιστα για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα