Διαμαρτύρονται έξω από το ΣΤΕ για τη διαθεσιμότητα ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ

10:46 7/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την προσφυγή της κατά του νόμου για τη διεθεσιμότητα, που συζητείται αυτή την ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν, επίσης, η ΟΛΜΕ και εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας
από τις 08:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 09:00 σήμερα Παρασκευή, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47-49.
«Οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες, όπως αντίθετες στο Σύνταγμα είναι και οι διαδικασίες μετάταξής τους σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Για σήμερα Παρασκευή έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΟΛΜΕ και τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής η Διδασκαλικής Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), προκειμένου να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στα Προπύλαια και έξω από το ΣτΕ στις 10.30 το πρωί.
Keywords
Τυχαία Θέματα