Συνάντηση Σαμαρά - Αναστασιάδη

10:14 7/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με θέμα τις εξελίξεις που δρομολογούνται στο Κυπριακό. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται

ότι, χθες Πέμπτη, ο κ. Αναστασιάδης, μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφερόμενος στο κείμενο του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ότι «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά».

«Υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων» τόνισε και ανακοίνωσε ότι μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να τον ενημερώσει σε βάθος για το αληθές, όπως είπε, περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι ζητούμενο για τον ίδιο είναι η διασφάλιση της συλλογικότητας και της μέγιστης δυνατής ενότητας. Για το σκοπό αυτό συνέστησε υπομονή και αυτοσυγκράτηση, ώστε «να μην παρασυρθούμε σε τυχόν ανεδαφικές και παραπλανητικές ερμηνείες», όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για συνομολόγηση κοινού ανακοινωθέντος είναι η αρχή μιας μεγάλης και επίπονης προσπάθειας για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν αποτελεί την κατάληξη, αλλά την απαρχή ενός διαλόγου.

Διαβάστε ακόμα: Εκτάκτως αύριο Πέμπτη στην Αθήνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης, λόγω εξέλίξεων στο Κυπριακό

Keywords
Τυχαία Θέματα