Δεσμεύσεις Κονιόρδου για το σχέδιο Π.Δ. για τα Μετέωρα

15:53 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Πολιτισμού βρέθηκαν μέλη, της Κίνησης «Μετέωρα για Όλους», του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμπάκας και του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής, όπου συζήτησαν με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου τα του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της υπουργού, ώστε να καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο, που θα καθορίζει τις χρήσεις στη δημόσια γη των Μετεώρων.

Μετά την

πρόσφατη επίσκεψη της κ. Κονιόρδου στην Καλαμπάκα και της συμμετοχής της στη διαβούλευση, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο της περιοχής, η ίδια προσκάλεσε στο υπουργείο φορείς για να ακούσει τις απόψεις τους επί του ζητήματος. Αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε η υπουργός είναι να γίνουν ομάδες εργασίας, που θα εξετάσουν το όλο ζήτημα, κυρίως δε τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται επί του σχεδίου. Επίσης, δεσμεύτηκε να γίνει αυτοψία πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Σε επόμενο χρόνο θα καλέσει στο υπουργείο και τον δήμαρχο Καλαμπάκας καθώς και εκπροσώπους της Μοναστικής Κοινότητας.

Να θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη διαβούλευση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας η πλειοψηφία των φορέων της περιοχής καθώς και η κίνηση «Μετέωρα για Όλους» και ο Ορειβαικός Σύλλογος εξέφρασαν αντιρρήσεις επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, επικαλούμενοι στοιχεία που δείχνουν ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο άβατο στην δημόσια γη των Μετεώρων στην οποία – εάν ισχύσει το Διάταγμα – θα απαγορεύονται όλες σχεδόν οι αθλητικές δραστηριότητες, ενώ ο τουρισμός που θα αναπτυχθεί θα έχει μία μόνο κατεύθυνση και στόχευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα