Δ.Αβραμόπουλος: Επιτελέσθηκε πρόοδος στο μεταναστευτικό

13:58 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πεποίθηση ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ, σε συνέντευξη τύπου με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου, αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της Σλοβακίας Robert Kali.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, παραμένει εύθραυστη τόσο στην Ιταλία, την Ελλάδα

και τη Βουλγαρία, όσο και σε άλλα κράτη μέλη που πρέπει να διαχειρισθούν έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων ασύλου, την επιστροφή παράτυπων μεταναστών και την ενσωμάτωση προσφύγων.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαιρέτισε την προσήλωση όλων των κρατών μελών να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να προσθέσει ότι τους τελευταίους μήνες, πολλά κράτη μέλη έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση, αποδεικνύοντας τι μπορεί να γίνει όταν υπάρχει πολιτική βούληση.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή από την πλευρά της θα συνεχίσει να παρέχει κάθε διαθέσιμο μέσο προς τα κράτη μέλη ώστε να επιταχυνθούν οι μετεγκαταστάσεις και επανεγκαταστάσεις, όπως επίσης και η πλήρης εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί σχετικά με την αναθεώρηση του Εurodac και τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το Άσυλο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα