Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 14-10- 2016

13:08 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αστυνομικό Δελτίο

Καταδίωξη και πυροβολισμοί στο κέντρο της Ξάνθης

Μια απίστευτη καταδίωξη σημειώθηκε χθες βράδυ στην Ξάνθη.
Ένα ΙΧ μάρκας BMW με βουλγάρικες πινακίδες καταδιώχθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ , πιθανότητα με διακινητή μεταναστών, και μετά από τρελή κούρσα και αρκετές παρανομίες, οι άνδρες της ΔΙΑΣ κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν

μέσα στην κεντρική πλατεία, κάτω από το ρολόι. Τότε ακούστηκαν πυροβολισμοί από την πλευρά της Αστυνομίας, για εκφοβισμό.

Από το αμάξι στο οποίο επέβαιναν αρκετά άτομα, σύμφωνα με τους αυτόπτες, ξέφυγε, ένας αστυνομικός τον καταδίωξε και πυροβόλησε στον αέρα, στο ύψος του ΟΤΕ, αλλά τελικά ο άνδρας κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας γρήγορα και μπαίνοντας στα στενά γύρω από τα δικαστήρια.
Στη συνέχεια, οι άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν τους υπόλοιπους, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν και δύο άτομα που βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου .
Δίκες

Δις ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ξάνθης Θεολόγο Καλαϊτζή

Δις ισόβιας κάθειρξης επέβαλε στο Θεολόγο Καλαϊτζή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την υπόθεση της εταιρίας ΕΑΠΑΞ Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ξάνθης, για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης, ποσού που σύμφωνα με τον έλεγχο των Οικονομικών Επιθεωρητών υπολογίζεται σε ύψος που υπερβαίνει το ένα εκατ. ευρώ.

Εκπαίδευση

«Τι κόσμο θέλουμε;» μια απάντηση αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

Με τίτλο «Τι κόσμο θέλουμε;» ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης στην πρώτη συνεδρίασή του για τη φετινή χρονιά τοποθετείται για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και απαντά, εμμέσως, σε γονείς που εξέφρασαν αντιδράσεις σε κάποια σημεία της χώρας, προτάσσοντας την ιστορία της χώρας ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων και τη συμβίωση με το διαφορετικό
Στην επιστολή αναφέρουν πως, « στην Ξάνθη δραστηριοποιούνται πάνω από 20 σύλλογοι βάση καταγωγής, ενώ η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης οφείλεται κατά πολύ και στη μακραίωνη συνύπαρξη χριστιανών, μουσουλμάνων.
Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης από την πλευρά του χαιρετίζει την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
Επίσης η ΕΛΜΕ Ξάνθης χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του 1ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης.

ΕΛΑΣ

Καμία σχέση με ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Α δεν θέλουν οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας στην Ξάνθη

Τη διαβεβαίωση ότι οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας της Ξάνθης δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή, έδωσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Πέτρος Χατζηαντωνίου, σχολιάζοντας της ερωτήσεις που καταθέτει το νεοναζιστικό κόμμα στη Βουλή για διάφορα θέματα που συνδέονται με τη δράση του Σωματείου. Μάλιστα, όπως προσθέτει, η Συνδικαλιστική Κίνηση έχει αρνηθεί να συναντήσει αντιπροσωπεία των βουλευτών της ΧΑ, σε σχετικό αίτημα.

Αυτοδιοίκηση

Κινήματα-καταναλωτές

Νέα προώθηση προϊόντων την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην Ξάνθη
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης Χωρίς Μεσάζοντες προχωρά σε νέα προώθηση προϊόντων το πρωί (09.00) της Κυριακής 16 Οκτωβρίου στον περιφραγμένο χώρο απέναντι από το 7ο δημοτικό σχολείο (δίπλα στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ.).Τα προϊόντα θα διατεθούν με προτεραιότητα σε όσους θα έχουν κάνει παραγγελία (αφορά τα προϊόντα με παραγγελία) και θα δίνονται ως τις 11.00. Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες γίνονται στη γνωστή φόρμα, στη σελίδα της πρωτοβουλίας http://politesxanthis.gr/order.html.

Εθελοντές

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στο «Le chalet»

Με σύνθημα «αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται», ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης διοργανώνει αιμοδοσία στο «Le chalet» αύριο από τις 09.00 ως τις 14.00.

Σύλλογοι

Η Π.Ε. Τυφλών Θράκης για την ημέρα λευκού μπαστουνιού

«Η 15η Οκτωβρίου είναι ημέρα αναφοράς στο λευκό μπαστούνι που στηρίζει, οδηγεί και ανοίγει το δρόμο στα τυφλά άτομα και στα άτομα με προβλήματα όρασης» σημειώνει η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης, και καλεί την κοινωνία την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης στην εκδήλωση ενημέρωσης που θα πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης

Ομιλία με θέμα «Μελέτη στο σπίτι»

Ομιλία με θέμα «Συστηματική Οργάνωση και Μελέτης στο Σπίτι», με ομιλητή τον εκπαιδευτικό Βαγγέλη Αλεξόπουλο θα πραγματοποιηθεί σήμεραστις 20:00, στην αίθουσα ομιλιών του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής (Αγ. Γεωργίου 22),

Βιωματικό σεμινάριο για την αυτογνωσία από τη ΦΕΞ

Διήμερο βιωματικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη με συντονιστές την Μαρίνα Κατσικίδου – Ψυχολογος ΑΠΘ, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt (Γκεστάλτ)και τον Πάνο Βασματζίδη- Σύμβουλο και εκπαιδευτή Gestalt , αύριο (3μμ-9μμ) & μεθαύριο (10πμ-5μμ) στη ΦΕΞ.

Ομιλία για την Αντιμετώπιση της απώλειας αγαπημένου προσώπου

Ενημερωτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί σ ήμερα στις 10π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΚΑΠΗ με «αντιμετώπιση σε απώλεια».
Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος Δεληγιάννης Μαρίνος. Επιστημονικός Υπεύθυνος Κλιμακίου Κομοτηνής και Ιάσμου, της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Πολιτισμός

Φεστιβάλ Μουσικής

Φεστιβάλ μουσικής από τις 15 Οκτώβριου έως τις 30 Νοέμβριου με την Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι στην ΦΕΞ. Στις συναντήσεις αυτές θα πάρουν μέρος οι : Σόνια Θεοδωρίδου – Σωκράτης Σινόπουλος– Σ. Γκικόντης – Δ. Βερνίκος – Trakya University Ensembleία.

Ιδρύεται Λέσχη Φιλαναγνωσίας στην Λέσχη Κομοτηναίων

Λέσχη φιλαναγνωσίας ιδρύεται από τη Λέσχη Κομοτηναίων σε μια προσπάθεια οι λάτρεις της ανάγνωσης, να βρουν έδαφος για να επεκτείνουν το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.
Η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη Λεσχη Κομοτηναίων στις 6 το απόγευμα.
Μέσα από δράσεις γύρω από το βιβλίο, τον συγγραφέα, προβολές ταινιών που στηρίχθηκαν σε βιβλία, θα επιχειρείται μια διερεύνηση του κοινωνικού-πολιτικού πλαισίου και του ύφους του βιβλίου, που θα επιλέγεται για ανάγνωση.
Μιλώντας η υπεύθυνη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Ρένα Σαμαρά Μάϊνα, κάλεσε το υποψιασμένο αναγνωστικό κοινό να πλαισιώσει την προσπάθεια και να επιχειρήσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, πάνω στην αγαπημένη του συνήθεια. Μάλιστα πρόσθεσε πως θα λειτουργήσει και σχετική ιστοσελίδα. Τέλος αποδέχθηκαν και πρόταση να μεταφερθεί στο βαθμό του δυνατού, η δουλειά τους πάνω στο βιβλίο και σε εκπομπές στην ΕΡΑ Κομοτηνής.

Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζουν στο πλαίσιο αφιερώματος την Κυριακή στον Ισπανικό Κινηματογράφο τρεις ταινίες του σύγχρονου αλλά και παλαιότερου κινηματογράφου.

Ο “Κουκουμπλής” έρχεται Ανατολικά του Νέστου

Ο Μικρός Βορράς έρχεται και φέτος Ανατολικά του Νέστου. Αυτή τη φορά με τον »Κουκουμπλή», μια συναρπαστική παράσταση για όλα τα παιδιά.
Η παρασταση είναι στο θεατρο Ανατολικά του Νέστου την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 11:30 και 13:00 με γενική είσοδος: 6 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα