Δ. Τζανακόπουλος: Αντιπερισπασμός και πολιτική ανοησία το αίτημα ΝΔ για Εξεταστική

13:51 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό SBC. Ερωτηθείς πώς χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση του πλοίου Noor1 Ευθύμιο Γιαννουσάκη, είπε: «Θα μπορούσα να σας πως ότι εκτός από αντιπερισπασμός

είναι ανοησία της ΝΔ, καθώς πρόκειται για υπόθεση διογκωμένη από μερίδα συστημικών μέσων ενημέρωσης. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει αυτό το ατόπημα, να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα;», αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως μετά το Eurogroup κατέρρευσε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ, συμπλήρωσε δε πως «όταν ήρθε η συμφωνία που βάζει τις βάσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση, έπρεπε να βρει άλλο αφήγημα».

Ειδικά για τις εξεταστικές επιτροπές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση λέει «ναι» στις εξεταστικές για σοβαρές υποθέσει όχι στις ανοησίες.

Σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, είπε πως «τον Ιανουάριο του 2015 υπήρξε σαφής εντολή του ελληνικού λαού να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των πολιτών, να αποδοθεί δικαιοσύνη» και υπογράμμισε πως η οικονομική κατάρρευση της χώρας δεν είναι αποτέλεσμα των υπέρογκων δαπανών του δημοσίου, αλλά αποτέλεσμα ενός πολιτικού κατεστημένου που διασπάθισε το δημόσιο χρήμα.

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η Εξεταστική ερευνά ενδεχομένως απιστία προς το δημόσιο, αδιαφανή μεταβίβαση του νοσοκομείου «εάν στην εξεταστική προκύψουν πολιτικές ευθύνες να πάμε και σε προανακριτική», και πρόσθεσε πως η υπόθεση αποτυπώνει «συμπτώματα των όρων που λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα το προηγούμενα χρόνια».

Για το σκέλος της διαπραγμάτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «όλες οι δημόσιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης αφορούν στην τρέχουσα διαπραγμάτευση. Ήταν η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα».

Διευκρίνισε πως τα περιοριστικά μέτρα δεν θα αποτελούσαν ποτέ επιλογή της κυβέρνησης εάν δεν ήμασταν σε πρόγραμμα και σε επιτροπεία. «Εντός του πολιτικού συσχετισμού καταφέραμε να φέρουμε την καλύτερη συμφωνία, μιας και τα τελευταία 7 χρόνια κάθε αξιολόγηση έκλεινε με μέτρα αφού οι δανειστές έβρισκαν δημοσιονομικό κενό» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το χρέος, είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η προσπάθεια για ρύθμισή του επιτυγχάνοντας χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Σχετικά με την κατάσταση στους χώρους εργασίας, τόνισε πως οι εργοδότες οφείλουν να κατανοήσουν ότι οι νόμοι υπάρχουν για να ισχύουν και πρόσθεσε πως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει εντείνει τους ελέγχους όχι μόνο για την ανασφάλιστη εργασία αλλά και για τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι εργαζόμενοι δηλώνονται για μερική απασχόληση και εργάζονται με πλήρη απασχόληση.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει άλλο μοντέλο ανάπτυξης και ο προσανατολισμός είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στα χέρια της (πχ. ΕΣΠΑ, πακέτο Γιούνκερ, Αναπτυξιακή Τράπεζα) να κατευθυνθούν σε επιχειρήσεις που θα προωθούν ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, που δεν θα στηρίζεται σε χαμηλό μισθολογικό κόστος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα