Γ. Ζήκος: Μηχανισμοί «παλαιάς κοπής» επιτίθενται στο Νοσοκομείο

13:40 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κομματικοί μηχανισμοί παλαιάς κοπής, επιχειρούν συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης της σοβαρής προσπάθειας που γίνεται στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το μέλος της Διοίκησης και στέλεχος των ΑΝΕΛ Γιάννης Ζήκος.
Φέρει ως παράδειγμα την ερώτηση της ΝΔ για τον μαγνητικό τομογράφο τη στιγμή που η σημερινή διοίκηση του ιδρύματος τον έβγαλε από την αποθήκη πριν από ένα χρόνο. Αγωνιούν, συνεχίζει, για τις ελλείψεις προσωπικού όταν οι ίδιοι ακολούθησαν χωρίς ενδοιασμό την πολιτική των απολύσεων ανοίγοντας το

δρόμο στους ιδιώτες εργολάβους στο χώρο της υγείας.
Ο κ. Ζήκος θυμίζει ότι κατά το παρελθόν βιώσαμε δραματικές μειώσεις προσωπικού,τραγικές ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα ακόμα και σε βασικά υλικά, πλήρη εγκατάλειψη της περιουσίας του νοσοκομείου,μη ολοκλήρωση έστω μιας εκ των 11 προκηρύξεων θέσεων του 2009/2010,το απαράδεκτο εισιτήριο των 5 ευρώ,τη μη ολοκλήρωση επί σειρά ετών της προμήθειας εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ κ.α. Τέλος κάνει λόγο για γνωστές δύσοσμες πρακτικές που χρέωσαν το δημόσιο με τεράστια ποσά και στις οποίες οφείλεται ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρας.
O κ. Ζήκος καταλήγει: «Όμως πείτε μας …πώς αντιδράτε άραγε εσείς στις δύσοσμες αποκαλύψεις της εξεταστικής επιτροπής της βουλής, αρμόδιας για τη διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων στο χώρο της Υγείας;
Για τις αναθέσεις,συναλλαγές και δικογραφίες για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ,για τους διορισμούς συγγενών και φίλων, τις αργομισθίες ,τις δωρεάν νοσηλείες ημετέρων στο Ερρίκος Ντυνάν και πλήθος σκανδάλων στο χώρο της υγείας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τι έχετε να πείτε;
Υποθέσεις που ζημίωσαν με τεράστια ποσά το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Για να κατευνάσουμε την «αγωνία» σας για τη λειτουργία του νοσοκομείου και επειδή εμείς δεν κραδαίνουμε έγγραφα με αιτήματα της διοίκησης αλλά με υπευθυνότητα,σεβασμό στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και τις ανάγκες των συμπολιτών μας ,απαντάμε με έργα:
Ανανεώνονται οι συμβασεις των επικουρικών ιατρών και του προσωπικού άμεσα με νομοθετκή ρύθμιση.
Θα λειτουργήσει πλήρως ο μαγνητικός τομογράφος αλλά και ο νέος ψηφιακός μαστογράφος (επανεντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 ) με την πρόσληψη των 2 νέων μόνιμων τεχνολόγων ακτινολόγων που θα έρθουν στο νοσοκομείο με τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 7κ/2016 μέσω ΑΣΕΠ.
Σύντομα θα αντικατασταθούν τα εργολαβικά συνεργεία με σύναψη ατομικών συμβάσεων απευθείας με τους εργαζόμενους.
Το επόμενο διάστημα προκηρύσσονται 790 μόνιμες θέσεις γιατρών για τα δημόσια νοσοκομεία, με προτεραιότητα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Τέλος η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα αναδειχθεί το επόμενο διάστημα ως τομή στρατηγικού χαρακτήρα από την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα