Το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

13:29 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το φθινόπωρο θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους. Αυτό ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μετά τις διακοπές το φθινόπωρο μια λύση συμβατή και με το Σύνταγμα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες», δήλωσε χαρακτηριστικά

ο υπουργός. Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε μάλιστα πως η νομοθετική ρύθμιση δεν θα επικεντρώνεται μόνο στους συμβασιούχους στην καθαριότητα των ΟΤΑ αλλά συνολικά όσους δουλεύουν με το ίδιο καθεστώς.

«Θεωρώ απολύτως δίκαιο το αίτημα των ανθρώπων που επιλέγουν να διεκδικούν το αυτονόητο: ότι δεν μπορεί να εργάζονται αδιαλείπτως επί 15 έτη στην ίδια θέση και να παραμένουν με ανανεούμενες συμβάσεις», δήλωσε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου για την Βοήθεια στο Σπίτι

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε ότι υπάρχουν «δυνάμεις» οι οποίες επιχειρούν να εμποδίσουν την λύση για τους συμβασιούχους που εργάζονται στην καθαριότητα. Χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, «αδιόρθωτο» κατηγορώντας τον ότι στηρίζει αυτές τις δυνάμεις .

«Υπάρχουν όμως δυνάμεις που και τώρα προσπαθούν να ακυρώσουν την ρύθμιση. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί σε μία δύσκολη περίοδο που είχε επιπτώσεις σε όλους να προσπαθούν διάφορες δυνάμεις που εμπνέονται από την λογική της αγοράς να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση», τόνισε ο Π.Σκουρλέτης. «Aυτές οι δυνάμεις έχουν την πλήρη στήριξη του Κ. Μητσοτάκη που θέλει να οδηγηθούμε ξανά σε απολύσεις και να μειώσουμε το Δημόσιο. Θέλει να επαναλάβουμε αυτό που έκανε με τους σχολικούς φύλακες. Είναι αδιόρθωτος», κατέληξε ο υπουργός.

Ρεπορτάζ :Νίκος Τσιμπίδας

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα