Δ. Κουτσούμπας: Κλιμακώνεται η αντιλαϊκή πολιτική

14:45 29/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για προετοιμασία των «επόμενων αντιλαϊκών πακέτων μέτρων», από την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συγκέντρωση στα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα είπε ότι: «Αυτές τις μέρες πάνε κι έρχονται τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα επόμενα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων και το μόνο σίγουρο είναι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

– ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση με ότι έχει ήδη συμφωνήσει για εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου, την επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη».

Iδιαίτερη αναφορά έγινε στο αγροτικό ζήτημα με παρουσίαση των αναλυτικών θέσεων και διεκδικήσεων του ΚΚΕ, ενώ ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στηρίζουμε τον αγώνα της φτωχής αγροτιάς. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους».

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ: «Δεν μπορούν να κρύψουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο μονιμοποίησε όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων χρόνων, αλλά και το ενίσχυσε έως εκεί που δεν παίρνει…

Με τη συντριβή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Τη νομιμοποίηση για τα δουλεμπορικά. Το περαιτέρω παζάρεμα για τις ομαδικές απολύσεις, το δικαίωμα της απεργίας. Όσο για τη μείωση της ανεργίας, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ονομαζόμενες «ενεργητικές πολιτικές», σύμφωνα φυσικά με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ. Σημαίνουν ανακύκλωση και μόνιμη ομηρία των ανέργων. Μοίρασμα μιας θέσης δουλειάς στα δύο και τρία για 200 και 300 ευρώ».

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε λέγοντας: «Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για γιορτές και πανηγύρια.
Και για να ‘χουμε καλό ερώτημα: Τι θα γιορτάσει η κυβέρνηση;
– Το 3ο μνημόνιο;
– Την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση;
– Τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης;
– Την απελευθέρωση των δουλεμπορικών γραφείων;
– Την εδραίωση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;
– Τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας;
– Την παραπέρα φτωχοποίηση του λαού;
Γιατί αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα έργα και οι ήμερες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Που πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.

Και όλα τα υπόλοιπα που ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής ανατροπής πριν 2 χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη, λόγω της κυβέρνησής του, είναι η γνωστή τακτική της εξαπάτησης. Να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι, ένα αστικό κόμμα, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία που παρά τα όσα λέει και παρά την κριτική των άλλων κομμάτων, οι κυβερνήσεις του αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικές για το κεφάλαιο, για την αστική τάξη γενικότερα αλλά και τους βασικούς διεθνείς συμμάχους της.

Πιο αποτελεσματικές γιατί επέδειξαν και συνεχίζουν αποφασιστικότητα στη νομοθέτηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και κατέχουν και την ικανότητα να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιδράσεις, να ενσωματώνουν στο σύστημα, να αποπροσανατολίζουν, προβάλλοντας φυσικά ότι διαφοροποιούνται στρατηγικά από τη ΝΔ».

Tέλος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε πως: «Οι αγρότες στα χωριά έχουν τα ίδια προβλήματα, ζούνε τα ίδια βάσανα με στις πόλεις με τους άνεργους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τους εργατοϋπάλληλους με τα φτηνά μεροκάματα και τους χαμηλούς μισθούς που, μάλιστα, πολλές φορές, δεν πληρώνονται από τους εργοδότες.

Τους μικρούς μαγαζάτορες, επαγγελματίες, βιοτέχνες κι εμπόρους, που είναι καταχρεωμένοι στην εφορία, στην τράπεζα, στα ασφαλιστικά ταμεία και ζουν με την αγωνία του λουκέτου και των πλειστηριασμών. Κι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι όπως όλοι, δέχονται άγρια επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μαζί τους γι αυτό όλοι μαζί πρέπει να ενωθούν στην κοινή συμμαχία ενάντια στον κοινό αντίπαλο στα μονοπώλια και την εξουσία τους

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα στα χωριά και στις πόλεις να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική συκοφαντική προπαγάνδα και να στηρίξουν, με όλους τους τρόπους και κάθε μέσο, τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Όπως και η αγροτιά πρέπει να στηρίζει τον αγώνα των εργατών, των υπαλλήλων, των ναυτεργατών, των επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα