Οι λιμενικές υποδομές της Ζακύνθου μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ο Θ.Γαλιατσάτος στον Ν.Σαντορινιό

14:18 29/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Στα Ιόνια Νησιά, διαχρονικά δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση. Σε επίπεδο κράτους θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν νησιά και στο Ιόνιο. Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και είναι θετικό ότι προτίθεστε να αναπτύξουμε συνεργασία μεταξύ μας».

Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα, απευθυνόμενος στον παρόντα υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, τονίζοντας-εν ολίγοις- ότι η «νησιωτικότητα

πρέπει να ισχύει και για τα νησιά του Ιονίου».

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ως βασικά προβλήματα την αδυναμία αξιόπιστης συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών του Ιονίου και ζήτησε «γίνουν ορισμένα βήματα άμεσα με τη βοήθεια του υπουργείου Ναυτιλίας».
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των υδροπλάνων και των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για την πλήρη ανάπτυξη ενός δικτύου που θα συνδέει τα Ιόνια Νησιά με άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και με την Ιταλία και την Κροατία.
Όσον αφορά την άγονη γραμμή από Κέρκυρα έως Ζάκυνθο (με ενδιάμεσους σταθμούς όλα τα νησιά της ΠΙΝ) ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε τη στήριξη της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως «είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για εμάς, συνυφασμένο με τη συνοχή της Περιφέρειας και όλο αυτό τον καιρό παλεύουμε μόνοι μας».
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης για τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για τα θέματα του ΕΣΠΑ και τις ανάγκες σε πιστώσεις για τα λιμάνια.
Σχετικά με τα προβλήματα των λιμανιών εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το λιμάνι Αγ. Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου και Πεσάδας Κεφαλονιάς, ώστε να εξασφαλιστεί καλύτερη σύνδεση των δύο νησιών.
Μάλιστα, ως πολύ σημαντικά ζητήματα, ανέφερε, επίσης, την αναγκαιότητα συντόμευσης του χρόνου σύνδεσης Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας καθώς και την εκκρεμότητα για το master-plan του λιμενικών υποδομών της Ζακύνθου.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός, υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει συνεργασίες και προγραμματικές συμβάσεις του Υ.ΝΑ.Ν.Π. με την ΠΙΝ για την καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, προσθέτοντας πως θα κινηθεί στην κατεύθυνση εξέτασης όλων των προβλημάτων των Ιονίων Νήσων, ευθύνης του υπουργείου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα