Δ. Χαρίτου: «Χρειαζόμαστε βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο-Δεσμεύσεις για όλους οι προτεραιότητες του Περιφερειακού Συνεδρίου τον Οκτώβριο»

10:50 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και να πάψει αυτό το νοσηρό κλίμα της καταστροφολογίας και της διαστρέβλωσης, καθώς επηρεάζει αρνητικά την οικονομία δεν βοηθάει καθόλου στην προοπτική της Χώρας.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ, Δημήτρης Χαρίτου.
Ο κ. Χαρίτου έκανε επίσης λόγο για συστράτευση δυνάμεων παραγωγικών της κάθε τοπικής κοινωνίας, για την επίτευξη του μεγάλου εθνικού στοιχήματος, που είναι η έξοδος της Χώρας από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια.
«Θα πρέπει να αποκτήσουμε ένα βιώσιμο και παραγωγικό μοντέλο, μακριά από όλο το συνονθύλευμα που μας οδήγησε στην κρίση, το πελατειακό κράτος, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, τις αγκυλώσεις στο δημόσιο τομέα. Δεν θα βγούμε από τα μνημόνια για να επιστρέψουμε στις εποχές του εύκολου και επίπλαστου πλουτισμού», υποστήριξε ο κ. Χαρίτου.
Επι πλέον πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, στις οποίες θα βασισθεί για τον μετασχηματισμό της Χώρας. Παραδέχθηκε πως η φορολογία των επιχειρήσεων είναι ασφυκτική και έκανε λόγο για μια μεταβατική περίοδο, μέχρι τον Αύγουστο του 2017, όπου η Χώρα θα απαλλαγεί από τα Μνημόνια και θα μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα του οίκου της.
Αναφερόμενος στο θέμα του Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, το οποίο στην ΑΜ-Θ θα γίνει πιθανόν στα μέσα Οκτώβρη, τόνισε πως θα γίνει με την συνεργασία της Περιφέρειας και ήδη οι παραγωγικοί φορείς ετοιμάζουν τις προτάσεις τους.
Από το συνέδριο θα προκύψουν συγκεκριμένες προτεραιότητες, οι οποίες θα δεσμεύουν όλους τους συμμετέχοντες, ως προς αυτά που πρέπει να γίνουν.
Τέλος σχετικά με την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία -ΕΝ ΚΛΩ-εξέφρασε την ελπίδα πως θα ομαλοποιηθεί το κλίμα, καθώς στην πρόσφατη συνάντηση με την σύνδικο, εξασφαλίστηκε η δέσμευση πως οι πλειστηριασμοί δεν θα αφορούν τον ζωτικό μηχανολογικό εξοπλισμό των εργοστασίων που είναι να λειτουργήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα