Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

09:50 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 25-08-2017
Εκπαίδευση
Πάνω από 600 με τους μουσουλμάνους μαθητές οι επιτυχόντες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από Ροδόπη
Συνολικά 576 είναι οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χωρας από όλα τα λύκεια της Ροδόπης απόφοιτοι της σχολικής χρονιάς 2016-2017 και παλαιοτέρων ετών.
Ειδικότερα οι φετινοί επιτυχόντες από το 1ο

Λύκειο Κομοτηνής είναι 119, από το 2ο λύκειο 125, από το 3ο Λύκειο 118, από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής είναι 46, από το λύκειο Σαππών 30, από το λύκειο Ιάσμου 35 και από λύκειο Ξυλαγανής 7.
Από το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής οι επιτυχόντες ήταν 23 , από το 2ο ΕΠΑΛ επίσης 23 και από το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ 4.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η μαθήτρια που εισάγεται πρώτη στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής είναι η Ελευθερίου Χαραλαμπία μαθήτρια του 1ου Λυκείου Κομοτηνής.
Επίσης να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιτυχόντων ξεπερνά τους 600 καθώς πρέπει αν υπολογιστούν και οι μουσουλμάνοι μαθητές που εισάγονται στο πανεπιστήμιο με ποσόστωση.

Συγχαρητήριο για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Παναγιώτης Κεραμάρης, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους έκαναν τα όνειρά τους πραγματικότητα, με ειδική μνεία στους επιτυχόντες αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων. Πολλοί έπαινοι αξίζουν, γενικά, σε όλες/όλους όσες/ους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, προσπάθησαν, αγωνίστηκαν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

ΜΜΕ-Εθελοντισμός
Αποχαιρετισμός καλοκαιριού… με μια καλή πράξη!
Την ερχόμενη Τετάρτη τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ροδόπης, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση, πάρτυ αποχαιρετισμού του φετινού καλοκαιριού, με μια φιλανθρωπική δράση, ενισχύοντας τον νεοσύστατο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων, παιδιών και ενηλίκων, με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Άσπεργκερ –ΔΑΔΔΑ-.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη, και θα ξεκινήσει από τις 6 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση παιδιών, εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, λαχειοφόρο αγορά, διαγωνισμό χορού, γυμναστική Ζούμπα, χορευτικές επιδείξεις κ.α.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για τις εκπαιδευτικές του δράσεις και τα σεμινάρια που υλοποιεί για τη στήριξη των ενηλίκων και των γονέων παιδιών με Αυτισμό.
Θα υπάρχουν δωρεάν δρομολόγια από το αστικό ΚΤΕΛ ανά ώρα, για τους συμπολίτες μας που θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να ενισχύσουν το σύλλογο, καθώς η είσοδος θα κοστίζει για τους μεγάλους 3 ευρώ, ενώ θα είναι δωρεάν για τα παιδιά.
Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι: «Μπορείς μην Αδιαφορείς. ΑΚόμα και στην Κρίση παραμένουμε Άνθρωποι».
Αυτοδιοίκηση
Χωρίζουν οι δρόμοι Μέτιου-Αμοιρίδη
Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου και του πρώην εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Τουρισμού, Μιχάλη Αμοιρίδη, καθώς ο Περιφερειάρχης έθεσε τον κ. Αμοιρίδη εκτός ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης για τις επόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη
«Από την επόμενη κιόλας μέρα της παραίτησής του από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού, ο περιφερειακός σύμβουλος, Μιχάλης Αμοιρίδης, επέλεξε να ακολουθήσει ένα δικό του δρόμο, σε απόσταση από την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης, αγνοώντας τις επανειλημμένες συστάσεις και προειδοποιήσεις που του έγιναν. Για να δικαιολογήσει την επιλογή του αυτή προσπαθεί να εμφανιστεί ως μοναδικός εκφραστής του οράματος του εκλιπόντος Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.
Επειδή όμως κανένας δεν έχει δικαίωμα να βάζει τον εαυτό του πάνω από την Περιφέρεια, την παράταξη και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και επειδή δεν υπάρχει χρόνος να ασχολούμαστε παρά μόνο με το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε, αποφάσισα θέσω εκτός ψηφοδελτίου τον κ. Αμοιρίδη», αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του κ. Μέτιου.

Απάντηση του Μ. ΑΜοιρίδη: «Παραμένω στην Περιφερειακή Αναγέννηση»

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του κου Χρήστου Μέτιου, διότι δεν είχα κάποια σχετική συζήτηση μαζί του. Είναι πρωτότυπο!

Τα περί έργου και οραμάτων τα αφήνω στην κρίση των πολιτών.

H θέση μου είναι και παραμένει στην Περιφερειακή Αναγέννηση (του Γιώργου Παυλίδη) και δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί αυτή την επιλογή μου

Είμαστε άνθρωποι και το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ευχαριστώ τον κ. Μέτιο για την συνεργασία μας, του εύχομαι καλή επιτυχία για τη συνέχεια και όλοι μας να είμαστε καλά το 2019», τονίζει σε απάντησή του ο κ. Αμοιρίδης.

Το έργο Αποκατάσταση και ανάδειξη του μητροπολιτικού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη κτιριακού συγκροτήματος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής», προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για τη δομική, λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση του κτιρίου και του χαρακτήρα του ως μνημείου.

Σύλλογοι-Εθελοντισμός
Φιλανθρωπικό Τουρνουά για δύο παιδιά με σοβαρό πρόβλημα υγείας
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ξάνθης διοργανώνει φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση δύο παιδιών, του Δημήτρη Ν. και της Καρυοφυλλιάς Ι. που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης Α.Ο (Le Chalet) με ώρα έναρξης 18:00.
Εκτός από την ομάδα του Π.Α.Σ Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης θα συμμετέχουν:

Παλαίμαχοι ΠΑΕ Πανθρακικού
Παλαίμαχοι Ασπίδας Ξάνθης
Παλαίμαχοι Βιστωνίδας Δήμου Αβδήρων
Παλαίμαχοι Ηρακλή Ζυγού
Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης
Εκπαιδευτικοί Ξάνθης
Σωματείο Ταξί Ξάνθης

Τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ.

Σύλλογοι
Κυκλώπειες διαδρομές από τον Μοτοσυκλετιστικό όμιλο

Ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής Μ.Ο.Κ. διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά μοτοσυκλετιστικό τριήμερο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σήμερα, αύριο και μεθαύριο στις κατασκηνώσεις της Μαρώνειας.
ΟΙ συμμετέχοντες είναι από όλη την Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία και άλλες χώρες. Συγχρόνως φιλοξενείται και η δεύτερη συνάντηση γυναικών μοτοσυκλετιστριών.

Σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει διασκέδαση με λαϊκό Ελληνικό πρόγραμμα όπου γίνεται ο καθιερωμένος διαγωνισμός Καραόκε και το Σάββατο στις 5 το απόγευμα μοτοκαλλιστεία και το βράδυ συναυλία rock με τους Maron Five.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του ομίλου Μοτοσυκλετιστών, Ιωάννα Πουρνάρα, κάλεσε όσους επιθυμούν να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις του ομίλου αυτό το τριήμερο, αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που στοχεύουν στην προστασία και ασφάλεια των οδηγών Μοτοσυκλέτας, αλλά και την κατάκτηση μιας σωστής συμπεριφοράς στους δρόμους, από όλους πεζούς και οδηγούς δίτροχων και τεσσάρων τροχών.

Πολιτισμός

Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαππών

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 7ου Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαππών ολοκληρώνεται σήμερα , με την ξεκαρδιστική κωμωδία του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, «Γουρούνι στο σακκί».
Η παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Σαππών στις 9 το βράδυ.Την ερχόμεη Τρίτη η παράσταση θα παρουσιασθεί και στην Κομοτηνή, στις εννέα το βράδυ στο θερινό δημοτικό θέατρο

Ξεκινά και φέτος το 18ο Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Ξεκινά και φέτος το 18ο Φεστιβάλ Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, από την Κυριακή 27 Αυγούστου έως τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.
Συμμετέχουν 8 θεατρικές ομάδες από όλη σχεδόν την Ελλάδα, οι οποίες θα κριθούν από 8μελή κριτική επιτροπή.
Τα τιμώμενα πρόσωπα για φέτος θα είναι η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη και ο Γιάννης Στάνκογλου.
Την παρουσίαση κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο καλλιτεχνικός δ/ντης του Διόνυσου, Άκης Τσονίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταξίωση του φεστιβάλ, από τη συμμετοχή και στήριξή τους σε αυτό γνωστών και πετυχημένων ηθοποιών. Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως παρά τις δυσκολίες της κρίσης, ο κόσμος ενισχύει με τη συμμετοχή τα ερασιτεχνικά σχήματα και δείχνει να αναζητεί και να ακουμπά στην τέχνη του θεάτρου.
Τέλος δήλωσε πως θα ήθελε να δώσει ο Διόνυσος παραστάσεις και στην Κομοτηνή, εφ’ όσον γίνει και η κατάλληλη πρόσκληση.

Αστυνομικό Δελτίο
Οικογενειακές διαφορές οδήγησαν ανθρώπους στο Νοσοκομείο

Συνελήφθησαν στη Ροδόπη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Αστυνομικού Τμήματος Αρριανών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 48, 43 (άντρες) και 45, 26 (γυναίκες) ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βαριά σωματική βλάβη, συμπλοκή και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει έναν ακόμη 20χρονο ημεδαπό, που κατηγορείται για τα παραπάνω αδικήματα.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, σε χωριό της Ροδόπης, οι δράστες συνεπλάκησαν με τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 51, 23 (άντρες) και 45, 19 (γυναίκες) ετών, λόγω προηγούμενων διαφορών της οικογένειας του 48χρονου δράστη με την οικογένεια του 51χρονου αδερφού του.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος ο 48χρονος τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τον 51χρονο στη θωρακική χώρα και τον τράχηλο και ο 20χρονος δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τον 23χρονο στην πλάτη. Επίσης, η 26χρονη δράστιδα με αιχμηρό αντικείμενο τραυμάτισε τις δύο γυναίκες, ηλικίας 45 και 19 ετών, ενώ στη συμπλοκή επενέβησαν ο 43χρονος και η 45χρονη, χτυπώντας με τα χέρια τους παραπάνω παθόντες.

Μετά την καταγγελία του συμβάντος, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου η 45χρονη παρέμεινε για νοσηλεία, η 19χρονη αποχώρησε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο 51χρονος και ο 23χρονος διακομίσθηκαν στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, επαλ, αει, τει, τεφαα, πανελλαδικες 2012, δραση, κτελ, εκλογες, ηρακλης, ταξι, ελλαδα, rock, δηπεθε, κρητη, θεατρο, συμμετοχή, συλληψεις, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, 600 δις, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αστυνομικο τμημα, ζουμπα, χωρες, βουλγαρια, δωρεαν, επαλ, ονειρα, προγραμμα, τεφαα, ωρα, αγορα, αει, αισθητικη, ακης, αξιζει, αναγεννηση, τει, αφορμη, βραδυ, γινει, γινεται, δευτερα, διευθυνση, δηπεθε, δειχνει, δοθει, δομικη, δωσει, δρομολογια, ευη, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, επιτυχια, ετων, τεχνη, ιωαννα, κατασκηνωσεις, κωμωδια, λυκειο, μνεια, ξενοδοχειο, ομαδα, ομιλος, οικογενεια, παιδια, παρουσιαση, περιφερειακο, παρτυ, σαββατο, σεμιναρια, συζητηση, συνεχεια, συγχαρητηρια, συλληψη, συμμετοχή, σχηματα, σχολειο, τμημα, τουρκια, τριτη, τριημερο, φεστιβαλ, χασμα, χρηστος, χρονος, ασφαλεια, δικαιωμα, εννεα, χωρα, κωσταλας, κυριακη, νοσοκομειο, ομαδες, rock, θεματα, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα