Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:32 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Συναντήθηκαν χθες στο γραφείο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ. Αναστάσιου Καρασαββόγλου , μετά από πρωτοβουλία των ιδίων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης, Μορφίδης Κώστας και Παπαφιλίππου Γιώργος, του Νομού Δράμας κ. Καραγιαννίδης Χρήστος και του Νομού Ξάνθης κ. Γιαννακίδης Στάθης με τους Διοικητές των νοσοκομείων Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, κ.κ. Τάσο Καρασαββόγλου, Νίκο Λιάτση και Αχιλλέα Γερόπουλο.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εντατικοποίηση

της συνεργασίας μεταξύ των νοσοκομείων, η δημιουργία συνθηκών συνέργειας μεταξύ τους και ο συντονισμός των προσπαθειών για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

**Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα Δήμητρα με μήνυμα της συγχαίρει όλους τους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χωράς.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωση της η ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων των πανελληνίων εξετάσεων, αποτελεί ορόσημο στις ζωές των υποψηφίων προσθέτοντας ότι θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και να τους ευχηθεί καλή σταδιοδρομία στους νέους ορίζοντες που τους ανοίγονται.

**Για περίεργη σιωπή έκανε λόγο σε δηλώσεις του το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αλλαγής Όδευσης του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης σε ότι αφορά την κατασκευάστρια εταιρεία του αγωγού. Ο κ. Αρσονιάδης σημείωσε ότι υπάρχει μία έντονη φημολογία ότι η εταιρεία διερευνά εναλλακτικές λύσεις για να μην διέλθει ο αγωγός μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων και οι ίδιοι τηρούν στάση αναμονής.

**Μετά την συναυλία της 12ης Αυγούστου στο Ιμαρέτ, το «Μουσικό Καλοκαίρι 2017» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο θα κορυφωθεί το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Παπαϊωάννου με τη μεγάλη συναυλία Συμφωνικής Μουσικής, που θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Φρούριο Καβάλας.
Εκεί θα παρουσιαστεί η νεοϊδρυθείσα Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή, με σολίστ τον βραβευμένο βιολονίστα Γιάννη Κορμπέτη, πρώην μαθητή του ΔΩΚ και επισκέπτη καθηγητή του ωδείου μας από τη Γερμανία, όπου ζει.

**Προβληματική χαρακτήρισε την κατάσταση με τα δρομολόγια Καβάλας – Θάσου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, δεδομένου ότι σχεδόν όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις των ναυτιλιακών εταιρειών. Πάγιο αίτημα του κ. Μαρκόπουλου είναι ο ορισμός των δρομολογίων να γίνεται από την Περιφέρεια.

**Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει από τη φετινή τουριστική κίνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης καθώς φέτος σημειώθηκε αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 10%. Μάλιστα έκανε λόγο για ρεκόρ αφίξεων τουριστών ενώ σε ότι αφορά τον οδικό τουρισμό, οι τουρίστες που επέλεξαν την Καβάλα είναι κυρίως από τις βαλκανικές χώρες.

**Αυξημένοι υγειονομικοί έλεγχοι διενεργούνται αυτό το διάστημα σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και κυρίως σε τουριστικές περιοχές του Νομού Καβάλας. Ο Νομίατρος κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές η κατάσταση των επιχειρήσεων είναι καλή ενώ οι έλεγχοι γίνονται με βάση την συμμόρφωση των επαγγελματιών στην κείμενη νομοθεσία.

**Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ άντεξαν παρά την υπερκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά την διάρκεια του Αυγούστου. Ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ κ. Σάββας Τακίδης σημείωσε ότι αυξημένες καταναλώσεις διαπιστώθηκαν στις τουριστικές περιοχές του Νομού Καβάλας και κυρίως στην Θάσο.

**Ο Δήμος Καβάλας και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ) θα πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντηση των Καβαλιωτών Ακαδημαϊκών, Ερευνητών και Διευθυντικών Στελεχών που δραστηριοποιούνται εκτός της Καβάλας .
Η πρώτη αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα στις 7 το απόγευμα. Ο Δήμος Καβάλας και το Ινστιτούτο Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ) ανέλαβαν πρόσφατα την πρωτοβουλία να καταγράψουν τους ακαδημαϊκούς της ημεδαπής και της αλλοδαπής, ερευνητές και Διευθυντικά Στελέχη, με καταγωγή από την Καβάλα, που εργάζονται εκτός Καβάλας, με σκοπό την δημιουργία ενός δικτύου πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων και υποστήριξης του κοινού τόπου καταγωγής.
Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε ότι επιχειρείται μία πρώτη προσπάθεια έλευσης σημαντικών Καβαλιωτών στην Καβάλα που θα δώσουν τις ιδέες τους και θα μπουν οι βάσεις για κάτι δημιουργικό στην Καβάλα.

**Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα