Δ. Αβραμόπουλος: Να φτιάξουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα Ασύλου

15:28 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, υπογράμμισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στο συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Μετά την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Σε

ερώτηση δημοσιογράφου, εάν τα κράτη μέλη έχουν κατανοήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της μεταρρύθμισης του Συστήματος Ασύλου, απάντησε απολύτως.

Τόνισε επίσης ότι θα απευθύνει έκκληση προς τα κράτη-μέλη, προκειμένου «να παράσχουν τεχνική υποστήριξη και ανθρώπινο δυναμικό για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής».

Κάλεσε επίσης, όλα τα κράτη μέλη να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί στα θέματα της μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών.

«Να στέλνονται στην Αφρική» ζήτησε ο Ντε Μεζιέρ

Την ίδια ώρα, που η ΕΕ μελετά την εφαρμογή των Συμφώνων Εταιρικής Σχέσης με τις αφρικανικές χώρες, για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, ο Γερμανός υπουργός, Τόμας ντε Μεζιέρ στη διάρκεια συνόδου με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διασώζονται στη Μεσόγειο θα έπρεπε να στέλνονται στη Βόρεια Αφρική, απ’ όπου όσοι θεωρούνται πρόσφυγες θα μπορούν στη συνέχεια να γίνονται δεκτοί στην Ευρώπη.

Αίθουσα σύνταξης με πληροφορίες ΑΠΕ -ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα