Χίος: «Ζεστά» Χριστούγεννα για τους πρόσφυγες στη Σούδα

12:09 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χριστούγεννα με… ρεύμα αλλά και με αρκετές εκδηλώσεις πέρασαν οι πρόσφυγες στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 22 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές εργασίες από πλευράς της ΔΕΗ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Χίου έτσι ώστε να υπάρξει αύξηση ισχύος στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στον προσφυγικό καταυλισμό και να μπορούν να λειτουργούν τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα που η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει

μοιράσει στις σκηνές.

Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου μια μέρα πριν και κάτω από την πίεση των χαμηλών θερμοκρασιών του Χειμώνα.

Παράλληλα το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας οι οικότροφοι στο «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα της Χίου, που μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Ως «ένα μικρό δείγμα αγάπης και ενδιαφέροντος για τους πρόσφυγες» χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ο διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Παύλος Καλογεράκης.

Ξεχωριστές ήταν όμως και οι εκδηλώσεις από αλληλέγγυους πολίτες και οργανώσεις.

Η γιορτή των Χριστουγέννων αποτέλεσε την αφορμή για ένα πολυπολιτισμικό πάρτι με παιχνίδια για παιδιά, χορό, γλυκά και καραμέλες· που μοίρασε ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά της Σούδας.

Μεταξύ των οργανώσεων που συμμετείχαν είναι οι «Drops in the Ocean», «People’s Street Kitchen», «Zaporeak Kitchen», αλλά και η «Κοινωνική κουζίνα», η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου «Λάθρα;», η ομάδα SAM SAM, όπως και η ομάδα κρουστών «Brazilinioniko band».

Ρεπορτάζ : Θοδωρής Πυλιώτης

foto: Αντώνη; Βορριάς

Keywords
Τυχαία Θέματα