Λήμνος: στη Βουλή η υποβάθμιση ΙΚΑ-ΟΑΕΕ

12:04 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Μύρινας και του Τμήματος ΟΑΕΕ Λήμνου καταγγέλλει το ΝΤ Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Όπως τόνισε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λήμνου Κωνσταντίνος Μαδιτινός «το προτεινόμενο Οργανωτικό Μοντέλο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

που έχει συσταθεί και θα λειτουργήσει από 1 –1 – 2017 το οποίο προβλέπει την υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Μύρινας και του τμήματος ΟΑΕΕ Λήμνου σε Αποκεντρωμένο Τμήμα του ΕΦΚΑ και τη λειτουργία του με 5 υπαλλήλους από 14 που είναι σήμερα.»

Σύμφωνα και με το σχετικό υπόμνημα των εργαζόμενων, με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ η συνένωση των υπαρχόντων ταμείων επιφέρει την ένταξη όλων των ασφαλισμένων σε έναν ενιαίο φορέα (μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ασφαλισμένοι ΝΑΤ και ΟΓΑ, στρατιωτικοί ) με συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση των εξυπηρετούμενων πολιτών, αφού θα πρόκειται για το σύνολο του πληθυσμού του νησιού . Ωστόσο σύμφωνα με το προτεινόμενο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ προβλέπεται η μείωση των υπαρχόντων υπαλλήλων και ειδικότερα από 14 που υπηρετούν σήμερα σε 5 μόλις υπαλλήλους,, πρόβλεψη αντιστρόφως ανάλογη της επικείμενης αύξησης των ασφαλισμένων.

Αυτές οι νέες αρνητικές εξελίξεις για το νησί μας είναι μέρος των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων της δεύτερης «αξιολόγησης», όπου έβαλαν και το σχέδιο νόμου για το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στο Δημόσιο».

Αυτή η νέα υποβάθμιση υπηρεσιών έρχεται να προστεθεί στην κατάργηση ή υποβάθμιση υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί όπως στο νοσοκομείο, στην εκπαίδευση στη ΔΟΥ δυσκολεύοντας τη ζωή των κατοίκων του ακριτικού αυτού νησιού.

Το υπόμνημα των εργαζομένων και του ΝΤ Λήμνου του ΑΔΕΔΥ κατέθεσαν με αναφορές τους στη βουλή οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφορά για το θ΄λεμα κατέθεσαν στη βουλή στην Υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου της Λέσβου και Νότης Α. Μηταράκης της Χίου.

Επίσης για το ίδιο θέμα αναφορά στη βουλή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος βουλευτής Λέσβου, και Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα