Χίος: Τέλος εποχής για τις εργολαβίες σε υπηρεσίες στο νοσοκομείο

12:15 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε 32 προσλήψεις μέσω ιδιωτικών συμβάσεων στις υπηρεσίες σίτισης κ διανομής φαγητού, καθαριότητας και φύλαξης προχωρά το Νοσοκομείο Χίου, σταματώντας το καθεστώς των εργολαβιών στους συγκεκριμένους τομείς.

Οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο δίμηνο και θα έχουν ισχύ μέχρι το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με την εκτελούσα χρέη Διοικητή στο Νοσοκομείο Χίου- γατρό Ελένη Βουτιέρου το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο θα έχει σημαντικό οικονομικό- δημοσιονομικό όφελος, που

με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της υπογραφής ιδιωτικών συμβάσεων θα μπορεί να αποτιμηθεί και επακριβώς. Στο προσεχές διάστημα εξάλλου αναμένεται να ανακοινωθούν και προσλήψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τις υπηρεσίες

Παράλληλα το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε να προχωρήσει στην ελάχιστη, απαιτούμενη, παράταση στις υπάρχουσες συμβάσεις (για τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και διανομής φαγητού καθώς της φύλαξης των χώρων του Νοσοκομείου).

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου «… ο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 63 του Ν.4430/2016 έχει αποφασίσει την κάλυψη θέσεων εργασίας για την καθαριότητα, την σίτιση και διανομή φαγητού καθώς για την φύλαξη των χώρων του με ατομικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η σχετική ανακοίνωση – προκήρυξη βρίσκεται σε επεξεργασία σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ.

Μετά την σχετική έγκριση του ΑΣΕΠ θα γίνουν οι νόμιμες δημοσιεύσεις προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων και να γίνει η σχετική κατάταξη των επιτυχόντων κλπ και αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών με την υπογραφή των συμβάσεων αυτών εντός διμήνου. Σημειώνεται ότι κατόπιν αυτών έχει δοθεί ελάχιστη παράταση στις αντίστοιχες ήδη υπάρχουσες συμβάσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου μέχρι την ολοκλήρωση των ως άνω διαδικασιών».

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα