Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:42 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες
Ενημερωτική εκδήλωση για την Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και την διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας με τη συνεργασία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

Καβάλα: Συνάντηση δημάρχου με την υφυπουργό Οικονομικών
Θετικό ήταν το κλίμα

για την παραχώρηση του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου στον Δήμο Καβάλας, κατά την πρόσφατη συνάντηση της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα στην συνάντηση έγιναν κάποια βήματα για το θέμα αυτό καθώς είναι ένα πάγιο αίτημα του Δήμου για την αξιοποίηση του κτιρίου δεδομένου ότι υπάρχει master plan για το πώς θα αξιοποιήσει συνολικά το κτηριακό συγκρότημα. Η δήμαρχος Καβάλας αναμένεται να έχει και νέα συνάντηση με την κ. Παπανάτσιου καθώς η υφυπουργός ζήτησε επιπλέον στοιχεία.

Καβάλα: Συλλαλητήριο για τις διαπραγματεύσεις από το ΠΑΜΕ
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που προγραμματίζει για αύριο (Τρίτη) το ΠΑΜΕ Καβάλας. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνεργάτη.

Καβάλα: Εργασίες για υποδοχή προσφύγων
Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται τα έργα ανακατασκευής των κτιρίων στο Στρατόπεδο Ασημακοπουλου της Καβάλας όπου δημιουργούνται 72 διαμερίσματα για τη φιλοξενία προσφύγων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Γιατρών Κόσμου στην Καβάλα, Άννα Γιοβανιού, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου ένα μήνα από σήμερα για να μεταφερθούν εκεί 72 οικογένειες και 20 ασυνόδευτα παιδιά.

Καβάλα: Σύσκεψη για την Αγία Μαρίνα
Την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον εξέφρασαν οι εννέα εργαζόμενοι στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», σε σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Λόγω των μεγάλων οικονομικών του υποχρεώσεων, η λύση που εξετάζεται για τη συνέχιση της λειτουργίας του είναι να ενταχθεί το Ίδρυμα στην Κοινωνική Πρόνοια και να μετατραπεί σε ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ με μορφή πλέον μίας δομής του Δημοσίου που θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο, δηλαδή στο Περιγιάλι.

Ξάνθη: Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς
Ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Ο μικρόκοσμος του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Τα έντομα» διοργανώνουν για τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων των νομών Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(ΚΠΕ) Βιστωνίδας Ξάνθης και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας. Την παρουσίαση θα κάνει ο εντομολόγος, Δημήτριος Αβτζής. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00 – 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο ΚΠΕ Βιστωνίδας, μέχρι αύριο Τρίτη 21/02/2017.

Δράμα: «Μάζεψε» τα τάματα από τις εικόνες εκκλησίας
Συνελήφθη σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου, 38χρονος, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχε μπει στον Ιερό Ναό στο Κάτω Κεφαλάρι Δράμας και είχε κλέψει από το εσωτερικό του διάφορα αφιερώματα πιστών (τάματα).

Καβάλα: Βράβευση δημάρχου από τον ΣΕΓΑΣ
Την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα για την συμβολή της στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού βράβευσε, μεταξύ άλλων, ο ΣΕΓΑΣ κατά την Ετήσια Εκδήλωση Βραβεύσεων την περασμένη στην Αθήνα.

Καβάλα: Έκθεση φωτογραφίας
Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA παρουσιάζει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στην Οικία Μοχάμετ Άλι στην Καβάλα την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Κωνσταντινούπολη” σε επιμέλεια Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου.
Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα, στην Gallery Genesis, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές, ενώ η Καβάλα είναι ο επόμενος σταθμός στο ταξίδι της μεταφοράς της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καβάλα: Απόλυτα επιτυχείς Πανελλήνιοι Αγώνες Κολύμβησης
Οκτακόσιοι αθλητές από 54 αθλητικά σωματεία συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Κολυμβητικούς Αγώνες Βορείου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο στην Καβάλα. Συνολικά αθλητές και συνοδά μέλη ξεπέρασαν τα 2000 άτομα. Λόγω της διοργάνωσης η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Καβάλας έφθασε στο 100% ενώ αρκετοί αθλητές φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Δράμας.

Αθλητικά
Στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας παρέμεινε η πρωτοπόρος Δόξα Δράμας μετά τη νέα της νίκη επί του Μακεδονικού Φούφας με 2-0 εκτός έδρας. Ο ΑΟΚ παραχώρησε μια ακόμη ισοπαλία στο γήπεδό του 0-0 στον Α.Ο. Καρδίας, ενώ νίκη εκτός έδρας πέτυχε και ο Νέστος Χρυσούπολης 2-1 τον Αλμωπό Αριδαίας.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα