Χίος: Η βροχή έφερε… έκρηξη στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα του Κάστρου

10:38 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρά επεισόδια αλλά και καταστροφές σημειώθηκαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες Παρασκευής προς Σάββατο, στον καταυλισμό των προσφύγων- μεταναστών στη Σούδα του Κάστρου της Χίου.

Εν μέσω της καταιγίδας που έπληττε εκείνη την ώρα τη Χίο και που δημιούργησε οξυμμένα προβλήματα ειδικά σε όσους έμεναν σε σκηνές, προκάλεσε επεισόδια και συμπλοκές για 2η φορά μέσα σε 15 ημέρες μεταξύ των ίδιων των προσφύγων.

Οι πρώτοι καυγάδες ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όμως με την επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ σταμάτησαν

τα επεισόδια περί τη 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αποδείχτηκε όμως ιδιαίτερα τεταμένη η ατμόσφαιρα, αφού επαναλήφθησαν τα επεισόδια με μεγαλύτερη ένταση που είχε σαν αποτέλεσμα φωτιές σε πέντε κοντέινερ που χρησιμοποιούνταν σας αποθήκες υλικών (κλινοσκεπάσματα, νερό, τρόφιμα κλπ), ενώ κάηκαν και μερικές μικρές σκηνές που στην κυριολεξία είχαν στηθεί πάνω στο κύμα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις άμεσα βρέθηκαν στο χώρο, όμως δέχτηκαν αρχικά και πέτρες από ορισμένους νεαρούς που έπαιρναν μέρος στα επεισόδια. Χρειάστηκε έτσι και πάλι η επέμβαση των ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 8 συλλήψεις νεαρών που πρωτοστατούσαν στα επεισόδια.

Η Πυροσβεστική επενέβη με 7 άνδρες και τρία οχήματα και έσβησε την φωτιά περί τις 4 το πρωί του Σαββάτου, με τη βοήθεια και της ραγδαίας βροχής, ενώ παρέμειναν δυνάμεις στην περιοχή μέχρι το πρωί.

Το γεγονός πάντως ότι ο καταυλισμός της Σούδας φιλοξενεί περί τα 1.200 άτομα κάνει τις συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, που εντείνονται σε βραδιές όπως αυτή με την έντονη βροχόπτωση.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα