Ποιος οδηγούσε τελικά το σκάφος-φονιά στην Αίγινα;

Ανατροπές σε όσα γνωρίζαμε ως τώρα και νέα ερωτήματα θέτουν οι εργαστηριακές αναλύσεις στο βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο ταχύπλοο στην Αίγινα το οποίο στις 16 Αυγούστου συγκρούστηκε με λάντζα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

Ο έλεγχος DNA που έγινε στα εργαστήρια αποκάλυψε ότι σε κρίσιμα σημεία του ταχύπλοου δεν βρέθηκε γενετικό υλικό που να ταυτίζεται με το DNA του Θρασύβουλου Λυκουρέζου,

του χειριστή του ταχύπλοου ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Παράλληλα, ο έλεγχος έδειξε ότι βρέθηκε γενετικό υλικό από άλλα δύο άγνωστα άτομα.

Οπως αποκάλυψε η RealNews, η ανάλυση των στοιχείων του DNA δείχνει ότι στο πηδάλιο του μοιραίου σκάφους «Duente», το οποίο συγκρούστηκε με τη λάντζα «Αντωνία» προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων επιβατών, δεν βρέθηκε DNA του ήδη προφυλακισμένου Θρ. Λυκουρέζου.

Κατά την εφημερίδα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του κ. Λυκουρέζου αλλά και συνεπιβαινόντων στο ταχύπλοό του, οι επιστήμονες του τμήματος ανάλυσης βιολογικών υλικών είναι ξεκάθαροι: «Η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR, ο οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο (άγνωστο άτομο 27913-Α). Από την ανάλυση του δείγματος 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR, που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα). Στο εν λόγω μείγμα εμπεριέχεται ο γενετικός τύπος του αγνώστου ατόμου 29913-Α. Τα υπόλοιπα προσδιορισθέντα στοιχεία δεν κρίνονται επαρκή για να αποδοθούν σε έτερα άτομα. Από την ανάλυση DNA των δειγμάτων 4 (κουμπιά κονσόλας ραδιοφώνου), 7 (αριστερό χειριστήριο μηχανής και κουμπιά αυτού) και 13 (βάση καθίσματος θέσης αριστερά του κυβερνήτη) προέκυψαν αντίστοιχοι γενετικοί τύποι STR, που δηλώνουν παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγματα)».

Οπως ανέφεραν Τα Νέα τη Δευτέρα, στη μεταλλική επιφάνεια του χειριστηρίου του σκάφους, βρέθηκε ένα τμήμα παλαμικού αποτυπώματος του Λυκουρέζου το οποίο πιστοποιεί την παρουσία του στο ταχύπλοο. Ωστόσο τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, που έγιναν σε δείγματα του Λυκουρέζου και του δύτη Νεκτάριου Μαλτέζου, έδειξαν ότι σε κρίσιμα σημεία όπως τα κουμπιά των χειριστηρίων μηχανών στο τιμόνι δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του Λυκουρέζου.

Ο Θρ. Λυκουρέζος φερόμενος ως οδηγός του ταχύπλοου οδηγείται σιδηροδέσμιος στα δικαστήρια Πειραιά (INTIMENEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Από την πλευρά του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας επισημαίνει ότι «αρχίζει πια και αποκαλύπτεται η σκηνοθεσία». Προσθέτει ο ίδιος ότι «οι πρώτες απαντήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποψία των επιβαινόντων, αλλά και των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την αποκάλυψη της αλήθειας».

Κατά τον κ. Κούγια, «η πρώτη απάντηση από την πρώτη έρευνα – ανάλυση των στοιχείων του DNA στο σκάφος “Duente” αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια ούτε η Λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει». Τονίζει ότι πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των δύο αγνώστων προσώπων, όπως έδειξαν οι εξετάσεις DNA, και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το επόμενο σημαντικό βήμα αναμένεται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η οποία αποφασίσθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και αφορά όλους τους εμπλεκομένους, καταλήγει ο συνήγορος. Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε εξάλλου και πάλι, μέσω tweet, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος είχε αναδείξει και το ζήτημα εκείνες τις μαύρες μέρες του Αυγούστου.

Αποκάλυψη της Real για DNA αγνώστων στο σκάφος που σκότωσε 4 στην Αίγινα! ΖΗΤΑΜΕ ΞΑΝΑ άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Επιτέλους τι περιμένουν;

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) October 9, 2016

The post Ποιος οδηγούσε τελικά το σκάφος-φονιά στην Αίγινα; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα