Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:57 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης) Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά εγκαινιάστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η έκθεση του Επιμελητηρίου Kavala- Expo στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης. Παράλληλα έγιναν και τα εγκαίνια της 7ης Έκθεσης Βιομηχανικής Πληροφορικής που οργανώνει το Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Καβάλας, το δήμο και την Περιφέρεια.
Έντονη

ήταν η παρουσία των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιμασμάτων.
Στην ομιλία της, η υφυπουργός επεσήμανε την ευκαιρία να αποτελέσει η Καβάλα κεντρικό πόλο της παραγωγικής και αναπτυξιακής προσπάθειας, που ξεκινάει αυτές τις μέρες, μέσα από την ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης στην ομιλία του άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων αλλά και την πρόθεση της να καταργήσει τα Επιμελητήρια.

Μετά την αναβολή της επίσκεψης του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. Γιάννη Παναγόπουλου στις 29 Σεπτεμβρίου, η επίσκεψή του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα τα εργασιακά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στους εργαζόμενους στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός στο νέο χώρο της ΠΝΟΗΣ επί της οδού Τσολάκη 23 (στο κτίριο του Βρεφονηπιακού σταθμού της Ρούσβελτ).

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα (10 Οκτωβρίου) στη Δράμα η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από το 2012 με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης πολιτών που βιώνουν τη φτώχεια και τον αποκλεισμό ή που απειλούνται από αυτή. Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Ενημερωτική ημερίδα για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της κρανιάς στην ευρύτερη περιοχή, διοργανώνει στη Δράμα, το τοπικό Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (12 Οκτωβρίου) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Ιωάννης Σπανός. Οι συμμετέχοντες θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να ακούσουν και τις εμπειρίες ενός καλλιεργητή «του δέντρου της μακροζωίας» από τη Ροδόπολη Σερρών. Η ημερίδα, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας ο δήμος Καβάλας διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την άγνωστη Ρωσία. Πρόκειται για ένα ταξίδι στη γη της ομόδοξης χώρας, μια παρουσίαση επιλεγμένων ιστορικών πόλεων μέσα από τη ματιά ενός καβαλιώτη περιηγητή, του εκπαιδευτικού και αρχαιολόγου Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ) προκηρύσσει Υποτροφίες Σπουδών για νέους και παλαιούς μαθητές με αποκλειστική διάρκεια ενός σχολικού έτους (2016-2017). Θα χορηγηθούν έως τρεις υποτροφίες πλήρους κάλυψης διδάκτρων σε ένα ειδικό μάθημα, έως πέντε υποτροφίες μερικής κάλυψης διδάκτρων, έως δύο υποτροφίες για ενηλίκους (άνω των 18 ετών) μερικής κάλυψης διδάκτρων, έως δύο υποτροφίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) πλήρους κάλυψης διδάκτρων. Τέλος, θα δοθούν έως δύο υποτροφίες για τέκνα πολύτεκνης οικογένειας πλήρους κάλυψης διδάκτρων σε ένα ειδικό μάθημα.

Ισοπαλία 1-1 απέσπασε ο ΑΟΚ από τον Α.Ο.Καρδίας χθες για την 5η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Γ’ εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Η Δόξα νίκησε εύκολα τον Μακεδονικό Φούφας με 4-1. Ο Νέστος νίκησε στη Χρυσούπολη τον Αλμωπό Αριδαίας με σκορ 2-1.

Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας στο μπάσκετ η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έχασε από τον Αίολο Αστακού εκτός έδρας με σκορ 79-68.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα