Χίος: ΦΕΚ για τη δημιουργία Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου

09:51 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Χίου, η ίδρυση του οποίου συνιστά δομικό στοιχείο του στρατηγικού προγραμματισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, για την περίοδο 2014-2018, ανακοινώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ Χίου στην οποία σημειώνεται:
«Η δημιουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στην Χίο από το σχολικό έτος 2017-2018 όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αρ.2155 της 23-6-2017, καλύπτει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και επιλύει προβλήματα που αντιμετωπίζει μέρος των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, δίνοντας ταυτόχρονα μια διέξοδο στις οικογένειες τους».

Σημειώνει επίσης ότι «στήριξε την δημιουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στην Χίο, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποτελούν προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης.
«Η εφαρμογή ενταξιακής εκπαιδευτικής πολιτικής, ενισχύοντας τις δράσεις συνεκπαίδευσης, τις γενικές και ειδικές δομές ένταξης και ενσωμάτωσης μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ώστε να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις εκδηλώσεις και εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί εκπαιδευτική πολιτική στηριζόμενη στις αρχές της ισότητας και της δημοκρατίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Ικανοποίηση Δευτεροβάθμιας
«Οι τρίχρονες προσπάθειες και ο μόχθος τόσο της Δ.Δ.Ε. Χίου όσο και του ΚΕΔΔΥ Χίου δικαιώθηκαν και στον αγώνα αυτό δεν ήμασταν μόνοι, ευτυχώς, αναφέρει εξάλλου στην ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας που συνεχίζει:
«Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στους Υπηρεσιακούς παράγοντες , στους φορείς- πολιτικούς, επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς- και στα φυσικά πρόσωπα που μόχθησαν μαζί μας και στήριξαν τον αγώνα μας. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τους γονείς και τις οικογένειες των μαθητριών και των μαθητών που θα εγγραφούν στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Χίου, γιατί η εμπιστοσύνη που έδειξαν στις προσπάθειές μας αποτέλεσε για μας ηθική δέσμευση , ώστε να επιτύχουμε τον επιδιωκόμενο στόχο.
Και τώρα όλοι μαζί, και η Δ.Δ.Ε. Χίου και το ΚΕΔΔΥ Χίου και όσοι μας στήριξαν, αξιωθήκαμε να προσφέρουμε στον τόπο μας ένα ακόμα σχολείο (μεταξύ όλων όσων έχουν εδώ και χρόνια ιδρυθεί), το οποίο θα συμβάλλει στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων , καθώς και στην κοινωνικοποίηση και στην επαγγελματική αποκατάσταση μαθητριών και μαθητών μας.
Οι διαδικασίες εγγραφών προσδιορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες σαφείς και συγκεκριμένες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους».

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα