Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό

09:39 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, πρόκειται να συμμετάσχει, από αύριο, στις εργασίες της διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, η οποία θα διεξαχθεί, υπό την αιγίδα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στο Crans-Montana της Ελβετίας. Στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς «είναι η συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος» δηλώνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη διάσκεψη.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό»

τονίζει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας πληροφορίες ότι αυτός είναι ο σκοπός του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν ‘Αιντε για τη διάσκεψη του Κρανς Μοντανά.

Αναφορικά με τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές, ότι η διάσκεψη γίνεται με ««εξαναγκασμό» του ΟΗΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη διάσκεψη «με τη σαφή πολιτική βούληση να δημιουργηθούν προοπτικές, που να επιτρέπουν αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Η διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία θα είναι «διάσκεψη αποφάσεων και όχι διαπραγματεύσεων», ανέφερε σε δηλώσεις του, αναχωρώντας από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για το Κρανς Μοντανά της Ελβετίας, ο Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι η δημιουργία «δικοινοτικής Κύπρου με ομοσπονδιακές αρχές στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο συνιστωσών πολιτειών είναι εφικτή».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Ν. Αναστασιάδης: Το προσχέδιο παραγνωρίζει θέματα ουσιώδους σημασίας

Keywords
Τυχαία Θέματα