Χανιά: Συναυλία – αφιέρωμα στις Χαμένες πατρίδες απόψε στο Πνευματικό κέντρο (audio)

14:26 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Aφιέρωμα στις Χαμένες Πατρίδες από το Μουσικό Σύνολο Χανίων με έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Απόστολου Καλδάρα και με ερμηνείες από τον Βασίλη Λέκκα, τον Τάσο Ψαλλιδάκη και τη Βιργινία Ντοκάκη, θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο. Στο πλαίσιο της συναυλίας, η Αντιπεριφέρεια , ο δήμος και το Μουσικό Σύνολο Χανίων θα τιμήσουν τον Βασίλη Λέκκα για την προσφορά του στα μουσικά δρώμενα του τόπου. Το Μουσικό Σύνολο Χανίων, εξάλλου, θα τιμήσει

την Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων ”Ο ‘Άγιος Πολύκαρπος” για την κοινωνική της προσφορά στα Χανιά.
Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρόν πολλοί Χανιώτες μουσικοί και μουσικοί παραδοσιακών οργάνων, καθώς και ο Βυζαντινός χορός Χανίων. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 10/1/2017, αλλά λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο νομό Χανίων εκείνες τις μέρες, είχε αναβληθεί.
Ο Πρόεδρος του Μουσικού Συνόλου Χανίων Tάσος Ψαλλιδάκης, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων για τις “Χαμένες πατρίδες”, και για τα έργα που θα ακουστούν στην εκδήλωση, που είναι το Ασίκικο Πουλάκη του Μίκη Θεοδωράκη, το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου, Μικρά Ασία και Βυζαντινός Εσπερινός του Απόστολου Καλδάρα κ.ά. Ο κ. Ψαλλιδάκης αναφέρθηκε και στην ιστορία που κρύβεται πίσω από το Ασίκικο Πουλάκη. Πουλάκη, όπως εξήγησε, λεγόταν η οικογένεια της μητέρας του Μίκη Θεοδωράκη η οποία ήταν από τον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Ψαλλιδάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα