Χανιά: Στις 2 το μεσημέρι το ιστιοφόρο με τους μετανάστες στο λιμάνι της Σούδας – 3 Ουκρανοί οι διακινητές

10:35 29/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Σούδας το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περίπου 120 πρόσφυγες και μετανάστες και το οποίο εντοπίστηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 28 ναυτικά μίλια, βόρεια του ακρωτηρίου των Χανίων.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, αποκάλυψε ότι συνελήφθησαν τρεις Ουκρανοί, που φέρονται ως οι σύγχρονοι δουλέμποροι, που μετέφεραν τους 120 ανθρώπους, ενώ επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε δώσει νωρίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ότι οι πρόσφυγες

και μετανάστες των οποίων η εθνικότητα είναι προς το παρόν άγνωστη, θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη προετοιμάζουν τον χώρο.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι συντάσσει εκ νέου επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να παραχωρηθεί στο Δήμο ένα από τα κτίρια του Παλιού Ψυχιατρείου, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη διαμόρφωσή του και να λειτουργεί ως χώρος προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα