Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:06 29/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 29-06-2017

Πρωτογενής Τομέας
Θεοφάνης Κουρεμπές προς Αγρότες: «Εμπιστευθείτε τα αντιχαλαζιακά δίχτυα»

Ολοκλήρωσε την διήμερη περιοδεία του στην Θράκη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές. Στην Ροδόπη βρέθηκε χθες επισκεπτόμενος αρχικά τον Δήμο Φιλλύρας, όπου μίλησε με τους παραγωγούς.
Στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη για τα αντιχαλαζιακά δίχτυα στην περιφέρεια κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ , Χρήστου Μέτιου ,

στην οποία πήραν μέρος και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, Ο Δημήτρης Χαρίτου μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις δηλώσεις του ο κ. Κουρεμπές στάθηκε στην αλλαγή του κανονισμού του οργανισμού του ΕΛΓΑ, που θα γίνει το Σεπτέμβριο,γεγονός που θα επισπεύσει τις πληρωμές.
Σε ότι αφορά για τη μικρή χρήση των αντιχαλαζιακών διχτυών , είπε πως πριν επιδοτούνταν μόνο το 60% και οι Αγρότες έπρεπε να προκαταβάλουν όλο το ποσό, προσκομίζοντας τιμολόγια για να πάρουν την επιδότηση , ενώ τώρα επιδοτείται το 80%, χωρίς να είναι δύσκολες οι διαδικασίες.
Ένας άλλος παράγοντας για τη μικρή σχετικά χρήση τους, είναι και η έλλειψη ενημέρωσης, κάτι που πρέπει να αλλάξει, καθώς ο στόχος του οργανισμού είναι η πρόληψη και όχι οι αποζημιώσεις για καταστροφές.
Ο κ. Κουρεμπές μετά την Κομοτηνή επισκέφθηκε τη Δύμη και τα κερασοχώρια, ενώ ο επόμενός του σταθμός που ήταν η Ξάνθη.

Κόμματα
Επίκαιρη ερώτηση Στογιαννίδη για εργασιακά σε Κοντονή
Επίκαιρη ερώτηση για το μέτρο της υποχρεωτικής απασχόλησης εργαζομένων για εργοδότες που κατηγορούνται για παράνομες απολύσεις, με τους όρους που ίσχυαν πριν τη λύση της σύμβασης, κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
Ο Βουλευτής απαρίθμησε τις πολιτικές και δικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ετών και κυρίως τις δύο αντικρουόμενες διατάξεις που υπήρξαν το 2013 και έθεσε το ερώτημα αν το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την υποχρεωτική απασχόληση του εργαζόμενου ως προσωρινού μέτρου ή στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για την κύρια αγωγή σε περιπτώσεις άκυρων ή καταχρηστικών απολύσεων.
Στην απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, παραδέχεται το πρόβλημα και αναφέρει πως στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Υπουργείου είναι πιθανό να συμπεριληφθεί σχετική διάταξη, σε συνεργασία με τη συναρμόδια Υπουργό Εργασίας.

Κάλεσμα να στηρίξει η κοινωνία τους συμβασιούχους απευθύνει το ΚΚΕ.
«Ο λαός να στηρίξει τον αγώνα των συμβασιούχων – Ευθύνη του κράτους η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων
Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απολύει χιλιάδες συμβασιούχους, καλυπτόμενη πίσω από τις διατάξεις του Συντάγματος. Αντί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη σταθερή – μόνιμη δουλειά όλων αυτών των εργαζομένων, κοροϊδεύει, υποσχόμενη δήθεν λύσεις που και την εργασιακή ανασφάλεια διαιωνίζουν και σε απολύσεις οδηγούν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Αυτοδιοίκηση

Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη

Συνεδριάζει σήμερα στην Κομοτηνή το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη του. Μεταξύ άλλων θα τεθούν θέματα πρωτογενούς τομέα, θεσμικά-οικονομικά θέματα και ζητήματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Στο Α’ ΚΑΠΗ του Δ¨ημου Κομοτηναίων για δροσιά οι ευπαθείς ομάδες τις μέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες

Κλιματιζόμενες αίθουσες για ευπαθείς ομάδες διαθέτει ο Δήμος Κομοτηναίων στο Α ΚΑΠΗ για τις μέρες του καύσωνααπό σήμερα ως την Κυριακη

Αναβάλλεται η Εκδήλωση για τις επερχόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Πουλάκη

Αναβάλλεται προς το παρόν η Πολιτική εκδήλωση για τις επερχόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη, που θα διοργάνωνε η Δημοτική Παράταξη ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή, με επικεφαλής την Ελένη Λαφτσή.
Λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ –ΟΤΑ σήμερα ο Προσκεκλημένος ομιλητής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πουλάκης, δεν ήταν δυνατόν να παραστεί.
Ωστόσο μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις κινητοποιήσεις και το πρόβλημα με τους συμβασιούχους, ο κ. Πουλάκης θα έλθει στην Ροδόπη, όπου θα έχει και επαφές με φορείς του πρώτου και δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις επερχόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη.

Ομόφωνη απόφαση του Δήμου Ξάνθης να ενισχύσει τον 16χρονο που έπεσε στο Κολυμβητήριο τον Απρίλιο
Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, ενέκρινε την ενίσχυση της οικογένειας του 16χρονου, που είχε τραυματιστεί στο Κολυμβητήριο τον Απρίλιο.
Το θέμα ήρθε από το Νίκο Ανταμπούφη που κοινοποίησε σχετική πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ξάνθης για τη θεραπεία του 16χρονου μαθητή. Παρέμβαση έκανε και ο Θανάσης Ξυνίδης που ζήτησε από το Δήμαρχο να εξαντληθούν οι δυνατότητες του Δήμου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος συμφώνησε και ζήτησε από το Συμβούλιο να το συζητήσει εκτός ημερήσιας διάταξης, παίρνοντας την ομόφωνη εξουσιοδότηση να κινήσει τις διαδικασίες για την ενίσχυση του νεαρού στο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος. Επιπρόσθετα ο κ. Καμαρίδης πρότεινε την ενίσχυση και προσωπικα από τους Δημ. Συμβούλους.
Εξ άλλου για το θέμα του ατυχήματος κατέθεσε σχετική ερώτηση ο Ν. Ανταμπούφης, καθώς και για την περιφρούρηση του χώρου. Απάντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Γκιρτζίκη, που ανέφερε ότι έχουν γίνει έγγραφα προς την Ασφάλεια και μήνυση της ίδιας κατ’ αγνώστων για βανδαλισμούς.

Περιβάλλον
Δακτυλιώσεις πουλιών από τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης . Συνολικά δακτυλιώθηκαν 71 πουλιά από 19 είδη
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τις 26 Μαΐου μέχρι και την 1η Ιουνίου οι δακτυλιώσεις στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης που διοργανώθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.
Συνολικά δακτυλιώθηκαν 71 πουλιά από 19 είδη. Τα πιο πολυάριθμα ήταν ο κοκκινολαίμης (erithacus rubecula) και ο κοινός σπίνος (fringilla coelebs).Οι δακτυλιώσεις έγιναν στο πλαίσιο προγράμματος παρακολούθησης ειδών ορνιθοπανίδας του Εθνικού Πάρκου Οροεσειράς Ροδόπης στο δάσος Φρακτού και στην περιοχή των Θερμιών, για την παρακολούθηση κυρίως της μετανάστευσης δασόβιων ειδών.
Σύλλογοι
Πυρετώδεις οι Ετοιμασίες για το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα στη Δράμα στις 30-1-2

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα, που θα γίνει στη Δράμα στις 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου.
Μιλώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Δράμας, «Ο Έβρος», Γιώργος Τσακμάκης, έκανε λόγο για μια μουσική πανδαισία ήχων και κυκλωτικών χορών της Θράκης, από μικρούς και μεγάλους, από τους 70 συλλόγους της Θράκης, που δήλωσαν συμμετοχή.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από Εκθέσεις Φωτογραφίας, από το παρελθόν, στο παρόν και στη Σύγχρονη Τέχνη, επιχειρώντας μια σύνδεση με το μέλλον.
Στις τριήμερες εκδηλώσεις του Θρακιώτικου Ανταμώματος θα πρωταγωνιστήσουν και οι γεύσεις, ενώ δεν θα λείψουν τα δρώμενα, με αυτό να ξεχωρίζει της ηθοποιού Μελίνας Μποτέλλη, η οποία θα απαγγείλει για τους διωγμούς που έχει υποστεί η Θράκη.

Το 7ο Αντάμωμα Ανατολικο-Ρωμυλιωτών Βορειο-Θρακών θα γίνει στην Κομοτηνή στις 7 ιουλίου
Στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί και το 7ο πανελλήνιο αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών Βορειοθρακών όπου αναμένεται να ανταμώσουν 3000 με 4000 μέλη του συλλόγου.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το δήμο Κομοτηνής και την πανελληνία ομοσπονδία σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας.

Το έθιμο του Κλήδονα την Κυριακή στο Μουσειακό Παραδοσιακό Οικισμό Σαρακατσάνων στη διαστάυρωση Φαναρίου

Την ερχόμενη Κυριακή θα αναβιώσει το έθιμο του Αη Γιάννη του Κλήδονα, στον Μουσειακό Παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσάνων Θράκης, στις 8:30 το απόγευμα.
Τα μέλη του συλλόγου μαζί με τον πρόεδρο Γιώργο Νάκο, πραγματοποιούν στο χώρο όλες τις απαραίτητες εργασίες, για να θαυμάσει ο κόσμος το έθιμο.
Μετά την αναπαράσταση του εθίμου και του χορού του ταψιού, θα ακολουθήσει γλέντι και χορός με την ορχήστρα του Παναγιώτη Ούτου. Χορηγός προβολής η ΕΡΤ Κομοτηνής.

Πολιτισμός
«Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση», η παρουσίαση του βιβλίου του Στέλιου Κούλογλου στην Ξάνθη αύριο στις 8 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου της ΦΕΞ
Τον Στέλιο Κούλογλου και το βιβλίο του «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» παρουσιάζουν αύριο το βράδυ στις (20.00) στην αυλή του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης, η λέσχη ανάγνωσης και η ομάδα δημιουργικής γραφής της Φ.Ε.Ξ. σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πυργελή.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος και θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ο καθηγητής και στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα Χρήστος Χούχος και ο δημοσιογράφος-διαχειριστής του indexanthi.gr Θοδωρής Μπακάλης.
“Όπερα Της Πεντάρας” του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Ξάνθης σήμερα στις 9:15
Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, στηρίζοντας τις εμπνευσμένες καλλιτεχνικές προσπάθειες που γίνονται στον τόπο, συνδιοργανώνει με το Θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου τη θεατρική παράσταση “Όπερα Της Πεντάρας” του Μπέρτολτ Μπρεχτ που θα παρουσιαστεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο σήμερα στις 21.15.
Η Σκηνοθεσία της Πολυξένης Καρακατσάνη και Βασίλη Λειβαδίτη.
Αστυνομικό Δελτίο
Θανάσιμα τραυματίστηκε 44χρονος ημεδαπός, όταν ξέφυγε από την πορεία του η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε
Θανάσιμα τραυματίστηκε 44χρονος ημεδαπός το μεσημέρι της Τρίτηας, στο 6ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής – Ξυλαγανής, όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε , εξετράπη της πορείας της και ανετράπη σε παρακείμενο αγρό.

Ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Αθλητική Ενημέρωση

Αθλητικό αποχαιρετιστήριο διήμερο από τον Αθλητικό Σύλλογο Γιν Γιανγκ, πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιουνίου με επιβλέπων τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο

Άλλη μια αθλητική χρονιά για τον Α.Σ. ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ έφτασε στο τέλος της. Στις 24 & 25 Ιουνίου, προπονητές, αθλητές, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτισαν την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, συνδυάζοντας προπονήσεις, φιλικούς αγώνες, σεμινάρια και εξετάσεις ζωνών.
Το αθλητικό διήμερο, έγινε και φέτος στο κτήμα του Α.Σ. ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ, σε μια περιφραγμένη έκταση μόλις 8 χλμ από την πόλη της Κομοτηνής και με τη συμμετοχή αθλητών Karate, Παγκρατίου, Αikido, Ju-Jitsu, γυναικείας αυτοάμυνας.
Το διήμερο έκλεισε με εξετάσεις προαγωγής έγχρωμων ζωνών στο Okinawa karate. Εξεταστής και επιβλέπων, ήταν ο υπεύθυνος της Ελληνικής Φίλαθλου Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας OKINAWA TE TAI KARATE, Παναγιώτης Κανελλόπουλος (μαύρη ζώνη 8 DAN).
Οι νέοι κάτοχοι μαύρης ζώνης (1 dan) είναι οι: Αγγελάκη Δέσποινα, Αντέμ Ισμαήλ, Γκουβέρος Πασχάλης, Καραπέτσας Ελευθέριος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η προπονήτρια και Υπεύθυνη του Συστήματος για ολόκληρη τη Θράκη, Δήμητρα Μουσχάκη, μετά από επιτυχής εξετάσεις που προηγήθηκαν, κατέκτησε άλλο ένα DAN και είναι πλέον κάτοχος μαύρης ζώνης – 6 DAN.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ελγα, συριζα, ξανθη, λύση, συμβασιουχοι, ΚΚΕ, καπη, ποε, ελμε, ξυνίδης, μαΐου, ιουνίου, δραμα, συμμετοχή, βιβλιοπωλείο, μπρεχτ, θεατρο, ημεδαπός, χλμ, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, μετρο, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, ελγα αποζημιωσεις, αλλαγη ωρας 2012, νακος, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, βουλευτες, ημεδαπός, ελενη, το θεμα, δουλεια, ελγα, εξουσιοδοτηση, ημερησια, θεμα, θρακη, μουσικη, πλαισιο, υψος, χορος, αγωγη, αγωνες, βιβλιο, βραδυ, γεγονος, δημητρα, γινει, γινονται, γλεντι, γρηγορης, δασος, δεσποινα, δημος, δηλωσεις, διχτυα, δρωμενα, διημερο, εγινε, εγγραφα, εθιμο, ειπε, εκθεσεις, ελλειψη, ελμε, εξετασεις, επρεπε, επιτυχια, εσωτερικων, ετων, ευθυνη, τεχνη, ζωνη, ισμαηλ, θοδωρης, καπη, κυβερνηση, κυρια, κτημα, λεσχη, λύση, λογο, μαΐου, μπρεχτ, μηνυση, νικο, ξυνίδης, ομαδα, παρουσιαση, περιφερειακο, ποε, σεμιναρια, σιδηροπουλος, συνεχεια, συμμετοχή, σκηνοθεσια, τμημα, χρηστος, χλμ, κωνσταντινος, ασφαλεια, αυλη, δημητρης, δικαιωμα, ειδη, εθνικο, φιλοι, γευσεις, ιουνίου, κυριακη, νοσοκομειο, ομαδες, ορχηστρα, θανασης, θεματα
Τυχαία Θέματα