Χανιά: Προβολή ταινιών στη Λέσχη Αναιρέσεις (audio)

13:26 18/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομάδα προβολών κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ θα συγκροτήσει το επόμενο διάστημα η Λέσχη Αναιρέσεις Χανίων, που βρίσκεται στην οδό Νεάρχου 39.
Το μέλος της Λέσχης, φοιτητής, Γιώργος Τζίμας, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων για τις προβολές και απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όσους και όσες ενδιαφέρονται, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ομάδα, που θα οργανώνει, θα προγραμματίζει και θα στηρίζει προβολές ταινιών και άλλες δράσεις της Λέσχης Αναιρέσεις. Για αρχή και μέχρι να δημιουργηθεί η ομάδα, όπως ανέφερε

ο Γιώργος Τζίμας, δίνεται στη δημοσιότητα ένα πρόγραμμα προβολών για τον ερχόμενο μήνα, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή 19/01 στις 20:00 με την ταινία «ο Σαν Μικέλε είχε έναν Κόκορα».
Μετά την προβολή κάθε ταινίας θα λειτουργεί το μπαρ οικονομικής ενίσχυσης της Λέσχης.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην δημιουργία της ομάδας μπορεί να βρει πληροφορίες στη σελίδα στο facebook: Λέσχη Αναιρέσεις Χανίων, ή στο κεντρικό site των Αναιρέσεων: www.anaireseis.gr

Η ταινία που θα προβληθεί αύριο:

Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα | Δραματική, ιστορική | 1972

Στα τέλη του περασμένου αιώνα, ομάδα αναρχικών καταλαμβάνει ένα ιταλικό χωριό και προσπαθεί να πείσει τους χωρικούς να κολλεκτιβοποιήσουν την παραγωγή. Αποτυγχάνουν όμως και συλλαμβάνονται. Ο Τζούλιο, ο αρχηγός τους, καταδικάζεται ισόβια. Για να επιβιώσει χωρίς να τρελαθεί, θέτει στον εαυτό του διάφορα φανταστικά καθήκοντα που τηρεί με πειθαρχία. Συνομιλεί με τον εαυτό του και περιμένει την πραγματοποίηση των επαναστατικών του οραμάτων. Κατά τη μεταφορά του σε άλλη φυλακή, μετά τα δέκα χρόνια, μιλά για πρώτη φορά με νεότερους πολιτικούς κρατουμένους….
Ακούστε τη συνέντευξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα