Ικαρία: 6 νέες προτάσεις χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ του δήμου

12:52 18/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι έξι (6) νέες προτάσεις χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στο ΕΣΠΑ από τον δήμο Ικαρίας έχουν ως εξής:
1. «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΟΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΤΣΟΥΡΕΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ» συνολικού κόστους 430.000€ (Χωρίς ΦΠΑ). Το έργο περιλαμβάνει την επεξεργασία του νερού (αφαίρεση Σιδήρου και Μαγγανίου) της υδρογεώτρησης Τσουρέδου και την κατασκευή του νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης – μεταφοράς του νερού για την αξιοποίηση του συνόλου της παροχής της γεώτρησης προκειμένου να καλυφθούν οι παρούσες αλλά και οι μελλοντικές, ολοένα αυξανόμενες, ανάγκες υδρεύσεως των οικισμών της ευρύτερης περιοχής.
2.«ΜΕΤΑΦΟΡΑ,

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟΥ » συνολικού κόστους 1.605.000€ (Χωρίς ΦΠΑ). Το έργο αφορά στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου βαρυτικών και καταθλιπτικών αγωγών και των αντλιοστασίων λυμάτων του οικισμού Καραβοστάμου για την προσαγωγή του συνόλου των λυμάτων του οικισμού στην θέση κατασκευής της εγκαταστάσεως επεξεργασίας των λυμάτων (Ε.Ε.Λ).
3. «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΦΑΡΟΥ» συνολικού κόστους 1.035.000€ (Χωρίς ΦΠΑ). Το έργο αφορά στην κατασκευή των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) του οικισμού Φάρου καθώς και του αποχετευτικού δικτύου συλλογής λυμάτων των αντλιοστασίων και καταθλιπτικών αγωγών προσαγωγής των λυμάτων του παραλιακού οικισμού Φάρου στην Ε.Ε.Λ..
4. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΡΕΘΟΥΣΑ – ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ» συνολικού κόστους 512.820€ (Χωρίς ΦΠΑ). Ο δρόμος Αρέθουσα – Καραβόσταμο συνδέει τον οικισμό της Αρέθουσας με τον οικισμό Καραβόσταμο και καταλήγει στην διασταύρωση με τον κύριο Επαρχιακό δρόμο του νησιού της Ικαρίας (Ράχες – Εύδηλος – Άγιος Κήρυκος) εντός του οικισμού Καραβόσταμο. Το μήκος του δρόμου είναι 4.200. μ και θα γίνουν εργασίες βελτίωσης σε όλο το μήκος του.
5. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ – ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ)» συνολικού κόστους 376.068€ (Χωρίς ΦΠΑ). Το έργο αφορά την βελτίωση βατότητας του δεύτερου τμήματος (μήκους 1.776 μέτρα) της Δημοτικής οδού που συνδέει την Τοπική κοινότητα του Αγίου Πολυκάρπου με την Επαρχιακή οδό Στελί –Φραντάτο – Ράχες. Το πρώτο τμήμα μήκους 1.276 μέτρα έχει ήδη κατασκευαστεί.
6. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΠΕΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ» συνολικού κόστους 695.427€(Χωρίς ΦΠΑ). Το έργο αφορά στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών για την βελτίωση της βατότητας του Δημοτικού δρόμου από το Πέζι μέχρι και την διασταύρωση της Λαγκάδας. Η συγκεκριμένη διαδρομή μήκους 3,5χλμ είναι ο κύριος άξονας πρόσβασης για τις καλλιεργήσιμες αγροτικές περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος του (Πέζι – Λαγκάδα), αλλά το κυριότερο είναι ότι στην προέκταση του συναντάται με την νέα Επαρχιακή Οδό Καρκιναγρι – Νας ενώνοντας την Τ.Κ Καρκιναγρίου (Κάλαμος, Καρκινάγρι, Αμάλου & Τραπάλου), που βρίσκεται στο απομακρυσμένο Νοτιοδυτικό άκρο του Δήμου Ικαρίας με την υπόλοιπη Δημοτική Ενότητα Ραχών. εν συνεχεία με τον υπόλοιπο Δήμο. Η βελτίωση της ανωτέρω διαδρομής κρίνεται αναγκαία καθώς εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους της προαναφερόμενης περιοχής χειμώνα καλοκαίρι

Keywords
Τυχαία Θέματα