Χανιά: Καταθέτες θύματα της «δημιουργικής ασάφειας» της Τράπεζας Χανίων; (audio)

15:04 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για εξαπάτηση καταγγέλλει τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ο καταθέτης Κωνσταντίνος Αντζάς, μετανάστης στη Γερμανία, ο οποίος υποστηρίζει ότι από απλό καταθέτη η τράπεζα τον μετέτρεψε, εξαπατώντας τον, σε επενδυτή με αποτέλεσμα να χάσει 160.000 ευρώ!
Όπως περιέγραψε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Αντζάς, το Δεκέμβριο του 2014, εμπιστεύθηκε τις οικονομίες μιας ζωής σε προθεσμιακό

λογαριασμό της τράπεζας Χανίων, αφού προηγουμένως είχε κάνει σχετική έρευνα και είχε καταλήξει ότι πρόκειται για ένα υγιές πιστωτικό ίδρυμα. Η συγκεκριμένη συναλλαγή έγινε σε υποκατάστημα της τράπεζας, στο Περιστέρι Αττικής. Όπως υποστηρίζει, πείστηκε αργότερα, από τον τότε διευθυντή του υποκαταστήματος, να επενδύσει τα χρήματά του στο πρόγραμμα «Αποδίδω» της συγκεκριμένης τράπεζας, με τη διαβεβαίωση ότι πρόκειται για εγγυημένο καταθετικό προϊόν.
Σύμφωνα με τον κ. Αντζά, όταν χρειάστηκε, δύο μήνες αργότερα, για λόγους υγείας, να κάνει ανάληψη κάποιου ποσού από το λογαριασμό του, διαπίστωσε ότι τα χρήματά του δεν ήταν διαθέσιμα και ότι ο διευθυντής του υποκαταστήματος είχε εξαφανιστεί. Οι καταγγελίες του σε διάφορους φορείς, όπως η Τράπεζα της Ελλάδας, έχουν μείνει αναπάντητες, όπως λέει και προσθέτει ότι σκοπεύει άμεσα να κινηθεί νομικά εναντίον της τράπεζας. Ο κ. Αντζάς υποστηρίζει ότι ουσιαστικά η τράπεζα, μέσω στελεχών της, παραδέχεται ότι τον εξαπάτησαν, αλλά με συνεχές πινγκ πονγκ ευθυνών. Λέει, επίσης, ότι έχει δεχθεί απειλές, προκειμένου να σταματήσει να διεκδικεί. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχε κατατεθεί ομαδική αγωγή κατά της τράπεζας και του προγράμματος «ΑΠΟΔΙΔΩ».

Αγωγή κατά της Τράπεζας Χανίων για το «Αποδίδω» – Τι απαντά ο Μ. Μαρακάκης


Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Αντζά:

Keywords
Αναζητήσεις
τι γινεται με το αποδιδω τησ χανιων, αποδιδω χανιων
Τυχαία Θέματα