Χανιά: 9ο Φεγγάρι στη Ρόδα από τους Ποδηλάτρεις (audio+video)

13:41 9/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ΠοδηΛάτρεις ξανακτυπούν στην πανσέληνο του Μαΐου με το 9ο επεισόδιο «Επικίνδυνες Επιστολές» .
Μεθαύριο Πέμπτη 11 Μαΐου στην Δημοτική Αγορά των Χανίων στις 9 και 1 πρώτο λεπτό, το βράδυ, πραγματοποιούν το 9ο Φεγγάρι στη Ρόδα.

«Εσύ, θα το πας το γράμμα;

τι είναι το φεγγάρι στη ρόδα;

1.τοπική ρήση για την πανσέληνο

2.παιχνίδι πόλης με ποδήλατο

Πότε πού ;στην πανσέληνο

κάθε Μαΐου φέτος στις 11 Μαΐου ’17, αγορά, Χανιά, 21:01μμ.

Ποιοι παίζουν; ο καθένας που μπορεί να ποδηλατεί.

Βασικός κανόνας παιχνιδιού:
κυνηγάς δασκάλους, παίρνεις γράμματα, συμπληρώνεις τη λέξη, και όπου χρειαστεί περνάς δοκιμασίες, κάνεις αποστολές, βγάζεις τον ηθοποιό σταρ που κρύβεις μέσα σου. Ετοιμάσου για το 9ο φεγγάρι στη ρόδα. Επικίνδυνες επιστολές, εσύ θα τις στείλεις ή θα τις λάβεις;.

μείνε συντονισμένος για να μάθεις τι και πως…..»

Το μέλος των Ποδηλάτρεων, Τάσος Φουρίκης, μίλησε σήμερα στο σταθμό μας και επισήμανε ότι, για μια ακόμη χρονιά, η γιορτή θα έχει το χαρακτήρα της διεκδίκησης ποδηλατόδρομου για τα Χανιά, αλλά και προσβασιμότητας των πολιτών στο δημόσιο χώρο.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε φωτάκια στο ποδήλατο, κράνος και ραδιόφωνο μαζί τους! Τα ποδηλατάδικα της πόλης των Χανίων, σε συνεργασία τους ΠοδηΛάτρεις , συμφώνησαν να προσφέρουν εκπτώσεις στα κράνη για την εβδομάδα του «φεγγαριού στη ρόδα» .
Οποιαδήποτε λοιπόν αγορά κράνους γίνει από 8-14/5 σε οποιοδήποτε κατάστημα ποδηλάτων στα Χανιά, θα υπάρχει έκπτωση ανάλογα με την επιλογή, αρκεί να αναφέρετε ότι είναι για το «Φεγγάρι στη Ρόδα».
Η χρήση κράνους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πριμοδοτείται με γραμματάκια.
Σύμφωνα με τον κ. Φουρίκη, θα περάσουν καλά και οι ποδηλάτες, αλλά και αυτοί που θα πίνουνε καφέ και θα τους βλέπουνε…..
Ο Τάσος Φουρίκης ανέφερε επίσης ότι είναι προτιμότερο, στη γιορτή να πάρουν μέρος ποδηλάτες άνω των 12χρόνων, καθώς παιδιά μικρότερης ηλικίας, ίσως να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Φουρίκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα