«Άρσις» Αλεξανδρούπολης: Ολοκληρώθηκε η 87η υπόθεση οικογενειακής επανένωσης

12:57 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε έντονο κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες μία ακόμα υπόθεση οικογενειακής επανένωσης στη δομή Φιλοξενίας και Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών της «Άρσις» Αλεξανδρούπολης.

Ένα πεντάχρονο κορίτσι, που φιλοξενήθηκε για μεγάλο διάστημα στη δομή, βρήκε ξανά την αγκαλιά της μητέρας της, μετά από επτάμηνη αναμονή διεκπεραίωσης της νομικής διαδικασίας που ακολουθείται για τις επανενώσεις. «Δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί η μοναδική στιγμή της οικογενειακής επανένωσης», σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, τα στελέχη της «Άρσις» σε ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,

υπογραμμίζοντας την «ανάγκη των δύο υποκειμένων της σχέσης να αναπληρώσουν τον “χαμένο χρόνο”…».
Η συγκεκριμένη επανένωση ήταν η 87η από την έναρξη λειτουργίας της δομής, το 2013. Αυτήν την περίοδο στη δομή Φιλοξενίας και Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών της «Άρσις» Αλεξανδρούπολης, φιλοξενούνται 17 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγές, των οποίων οι υποθέσεις επανένωσης με τις οικογένειές τους είναι σε εξέλιξη. Η δομή μπορεί να φιλοξενεί έως 25 παιδιά και ήδη έχουν εγκριθεί τα επόμενα αιτήματα φιλοξενίας και φροντίδας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που θα διαμείνουν στις εγκαταστάσεις της, μέχρι να επανενωθούν και αυτά με τις οικογένειές τους.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα