Συμπαραστέκονται στον αγώνα των συμβασιούχων

12:52 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σωματείο ιδιωτικών κλινικών Λάρισας και η διοίκηση του σωματείου καθαριστών –καθαριστριών Ν. Λάρισας εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων των δήμων στην καθαριότητα.

Το σωματείο ιδιωτικών κλινικών:
«Οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις αλλά και την σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ουσιαστικά μέσα από το ιδιότυπο καθεστώς των συμβάσεων, κρατούνται χιλιάδες εργαζόμενοι σε καθεστώς ομηρίας, ενώ φανερή είναι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου

όπως αυτή της αποκομιδής σκουπιδιών που θα σημάνει νέες επιβαρύνσεις στο λαϊκό εισόδημα και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις. Το παράδειγμα αυτό ισχύει σε όλες τις υπηρεσίες που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες όπως στην καθαριότητα στα νοσοκομεία, όπου επικρατούν συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Απαιτούμε μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μόνιμες θέσεις εργασίας με συνθήκες που να διασφαλίζουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους»

Το σωματείο καθαριστών-καθαριστριών:
«Η διοίκηση του σωματείου καθαριστών –καθαριστριών Ν. Λάρισας και μέλη του σωματείου μας, εξέφρασαν σήμερα την αλληλεγγύη στους συναδέλφους συμβασιούχους του Δήμου Λαρισαίων κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης τους στο Δημαρχείο. Ο Αγώνας τους για να μετατραπούν οι συμβάσεις σε άριστου χρόνου όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και να μην απολυθούν είναι και δικός μας αγώνας.
Τον ίδιο αγώνα δίνουν και οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων όλα αυτά τα χρόνια . Αγώνα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους (μέχρι τώρα χρωστούν δεδουλευμένα 3 μηνών) , παλεύουν για την ανανέωση των συμβάσεων τους κάθε χρόνο και για την μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις , χωρίς εξαιρέσεις και κριτήρια.
Οι καθαρίστριες των σχολείων έχων βιώσει για πολλά χρόνια τον εμπαιγμό και την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από την δημοτική αρχή προηγούμενη και την σημερινή»

Keywords
Τυχαία Θέματα