Άρση ασυλίας των βουλευτών Κασιδιάρη (για το χαστούκι) και Ταμήλου (για οφειλές)

13:29 13/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την άρση ασυλίας των βουλευτών Η.Κασιδιάρης της Χ.Αυγής και του Μ. Ταμήλου της Ν. Δημοκρατίας αποφάσισε το κοινοβούλιο.
Σε ότι αφορά τον κ. Κασιδιάρη, η άρση της ασυλίας ζητήθηκε για το επεισόδιο με την επίθεση και τον τραυματισμό της βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Κανέλη. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 205 βουλευτές κατά τάχθηκαν 3 ενώ υπήρξε και
1 λευκό. Ο κ. Κασιδιάρης, απευθυνόμενος προς του βουλευτές δήλωσε πως πρόκειται για μια «κατασκευασμένη και καθ' υπόδειξη κατηγορία».

«Ουδέποτε υπήρξε το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, το είδαν 10 εκατ. Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να αρθεί η ασυλία του προκειμένου όπως είπα να «αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά», όπως και έγινε και στην άλλη υπόθεση όπου ήταν κατηγορούμενος για σωματική επίθεση και για την οποία είχε αρθεί η ασυλία του. Επανέλαβε, επίσης, πως δέχτηκε πρώτος χτύπημα ύστερα από τα ειρωνικά σχόλια των κ. Λ. Κανέλη και Ρ. Δούρου, οι οποίες συμμετείχαν στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής.

«Η ασυλία θα έπρεπε να έχει αρθεί από τον 1ο μήνα, όπου ήμασταν όλοι ακόμη υποψήφιοι βουλευτές και όχι 6 μήνες μετά», δήλωσε η κ. Λ. Κανέλη απαντώντας στον κ. Κασιδιάρη.
Η κα. Κανέλη τόνισε πως ο βουλευτής της Χ. Αυγής θα έπρεπε να απολογηθεί κατ'αρχήν για το ότι κωλυσιεργούσε τη δίκη, για την οποία έγινε η προηγούμενη άρση της ασυλίας, για 8 ολόκληρα χρόνια ενώ και γι αυτή την υπόθεση κρύφτηκε προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο.

«Έφυγε από το σταθμό προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο και δεν χρειάστηκε να ντυθεί παπάς. Έφτανε που φορούσε τα μαύρα της Χ. Αυγής» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Κανέλη. Αναφερόμενη μάλιστα στις δηλώσεις του κ. Κασιδιάρη περί προκλητικών και ειρωνικών σχολίων από την πλευρά της, τόνισε σε έντονο και φορτισμένο ύφος, «Δηλώνει ότι εξεμάνη από κάποιο ειρωνικό σχόλιο αλλά εγώ δεν εξεμάνην στο σχόλιο - Κομμούνι θα γίνεις σαπούνι -. Σαπούνια μπορεί να υπάρχουν πολλά και αρωματικά αλλά τέτοιο που να ξεπλένει τη ναζιστική βρώμα δεν υπάρχει».Η άρση ασυλίας για τον Μ. ΤαμήλοΜε 170 ψήφους υπέρ 32 κατά, ενώ υπήρξαν και 7 λευκά, η βουλή αποφάσισε επίσης την άρση της ασυλίας και για το βουλευτή της Ν.Δημοκρατίας Μ. Ταμήλο. Η άρση αφορά 3 υποθέσεις οφειλών προς το ΙΚΑ από την θητεία του κ. Ταμήλου ως δημάρχου Τρικάλων. Ο κ. Ταμήλος υποστήριξε πως το ζήτημα δεν έχει καμία πολιτική διάσταση και ζήτησε την άρση της ασυλίας του προκειμένου όπως είπε να απαλλαγεί και από αυτή την ιστορία.
Keywords
Τυχαία Θέματα