Διδυμότειχο: Δυστύχημα σε πεδίο βολής - Νεκρός ένας στρατιωτικός

12:19 13/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ένας ανθυπολοχαγός-πυροτεχνουργός του Στρατού Ξηράς έχασε το πρωί τη ζωή του κατά την προσπάθεια του, μαζί με άλλους δύο πυροτεχνουργούς, να εξουδετερώσουν οπλοβομβίδα στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών, στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος», που βρίσκεται στο Διδυμότειχο. Οι άλλοι δύο στρατιωτικοί νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.Ο 42χρονος άτυχος πυροτεχνουργός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με σοβαρό τραύμα στο στήθος, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.
Οι άλλοι δύο, ένας ταγματάρχης και ένας επιλοχίας, εθελοντής μακράς θητείας,
τραυματίστηκαν πιο ελαφρά και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Της υπόθεσης έχει επιληφθεί ο στρατιωτικός Εισαγγελέας Ξάνθης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και κατά πόσο είχαν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου στην περιοχή Λαβάρων Έβρου μεταβαίνει και ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

Οι 3 πυροτεχνουργοί του Στρατού Ξηράς άρχισαν από το πρωί να εξουδετερώνουν πυρομαχικά που ήταν προγραμματισμένο να καταστραφούν σε ειδικό χώρο στο Πεδίο Βολής Ψηλός Στάλος κοντά στο Διδυμότειχο. Έφτασαν στα κιβώτια με τις οπλοβομβίδες όταν, στις 10 και 10, μια από αυτές -κατά τη διαδικασία της απενεργοποίησης- εξερράγη στα χέρια του άτυχου ανθυπολοχαγού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ήταν 42 ετών, παντρεμένος χωρίς παιδιά.

Οι άλλοι δύο πυροτεχνουργοί, ένας ταγματάρχης και ένας εθελοντής μακράς θητείας διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Ο Εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης έχει επιληφθεί της υπόθεσης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος. Με εντολή του Υπουργού Εθνικής ʼμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου πήγε στο Διδυμότειχο και ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού για να συνδράμει στην έρευνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα