Αποτίμηση αποφάσεων του Eurogroup – Γεροβασίλη: Κλείνει ο κύκλος της ύφεσης (video)

17:19 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Aρχή για έξοδο από την κρίση χαρακτηρίζει η Αθήνα τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς τα χρήματα της δόσης πέρα από τις δανειακές ανάγκες θα δημιουργήσουν συνθήκες ρευστότητας στην αγορά.

«Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η

αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα. Από αυτά, 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι «η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση και τα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και το χρέος».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς.
«Εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος» σημείωσε κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη τα επόμενα βήματα για την αναπτυξιακή προοπτική» και πως η επόμενη ημέρα της οικονομικής ανάκαμψης θα έχει προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο: «Η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά», είπε.

Σχετική είδηση: Πυρά της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για Eurogroup

The post Αποτίμηση αποφάσεων του Eurogroup – Γεροβασίλη: Κλείνει ο κύκλος της ύφεσης (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα