ΕΣΕΠ υπό τον Ν. Κοτζιά, παρουσία του ΥΠΕΞ Κύπρου

16:33 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Όταν κατορθώσαμε, Ελλάδα και Κύπρος, το μεγάλο επίτευγμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ το πετύχαμε χάρη στη στενότατη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας» ανεξαρτήτως

κομμάτων, «και επίσης γιατί η Βουλή των Ελλήνων συμπαραστάθηκε στην Κύπρο σθεναρά, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να επικυρώσει καμία διεύρυνση σε εκείνο το κύμα του 2004 εάν δεν περιελάμβανε την Κύπρο», επισήμανε ο κ. Κασουλίδης , προσθέτοντας ότι το ίδιο σημαντική είναι η συμβολή της Ελλάδας και τώρα.

«Την Κύπρο την αγαπάμε, μας πληγώνει, μας γεμίζει και ελπίδα» δήλωσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του τόσο για την συνάντηση με τον κ. Κασουλίδη, αλλά και για την αποδοχή της πρόσκλησής του από τον Κύπριο ομόλογό του να συμμετάσχει στο ΕΣΕΠ ως συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post ΕΣΕΠ υπό τον Ν. Κοτζιά, παρουσία του ΥΠΕΞ Κύπρου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα