Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ΕΡΤ Ζακύνθου για υπόθεση παράνομης υδροληψίας

15:02 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναφορά-καταγγελία για το ζήτημα της λαθροϋδροληψίας στην περιοχή του Πλάνου με ημερομηνία 9/6, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο και το μέλος του τοπικού συμβουλίου της περιοχής, Παναγιώτη Μπάστα και Παναγιώτη Μάργαρη, αντίστοιχα, εστάλη στην ΕΡΤ Ζακύνθου.

Η κοινοποίηση του εγγράφου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αναφορά καταγγελία για το συγκεκριμένο θέμα είχε αναγνωστεί από τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Αντώνη Κασσιμάτη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου στις 6/6

Όμως, όπως με έμφαση είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου την επόμενη ημέρα ο Κ. Μάργαρης, αν και δεν διαφωνούσε με το περιεχόμενό της, ωστόσο, θα έπρεπε να υπάρχουν οι υπογραφές όλων όσοι είχε αναφερθεί στο δημοτικό συμβουλίου ότι την προσυπέγραφαν.

Η αναφορά απευθύνεται στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, Κωνσταντίνο Κόκκορη και κοινοποιείται στον δήμαρχο Ζακύνθου, Π. Κολοκοτσά, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Ν. Τσίπηρα και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Το περιεχόμενο της είναι παρόμοιο με όσα είχαν αναγνωστεί -στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- ότι περιείχε η πρώτη, χωρίς, όμως να κατονομάζεται στη δεύτερη ο μεγαλοξενοδόχος που είχε αναφερθεί στην αρχική.

Πάντως, οι δύο τοπικοί σύμβουλοι επισημαίνουν ότι, σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ στις 31/5 προκειμένου να τον ενημερώσουν για στοιχεία νέων παράνομων συνδέσεων -εκτός των δύο που σφραγίστηκαν μετά από πιέσεις που άσκησαν στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Μαυρίας αλλά και το τοπικό συμβούλιο Πλάνου- ο κ.Κόκκορης, αντί να ενσκύψει στο πρόβλημα αδιαφόρησε, γεγονός που προκάλεσε απορίες…

Για τον λόγο αυτό, οι κ. Μπάστας και Μάργαρης αιτούνται να γίνει έλεγχος στο δίκτυο ύδρευσης στον Πλάνο για τον εντοπισμό των παράνομων συνδέσεων, διαδικασία την οποία -όπως αναφέρουν- θα συνδράμουν με τα αναγκαία στοιχεία που γνωρίζουν. Επίσης, αιτούνται την επιβολή των νομίμων κυρώσεων και τη διακοπή συνδέσεων των παραβατών.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, στην καταγγελία με ημερ. 9/6 έχουν απαλειφθεί δύο ακόμη στοιχεία σε σχέση με αυτήν που αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο: η υπογραφή του κ. Χαράλαμπου Μαυρία καθώς και η αναφορά ότι εάν ο κ.Κόκκορης συνέχιζε να αδιαφορεί για την επίλυση του προβλήματος θα υποβαλλόταν «έγκλιση εναντίον του για παράβαση καθήκοντος προκειμένου να αναδείξει η δικαιοσύνη τα κίνητρα της αδιαφορίας του».

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα