«Ναυάγησε» το πρώτο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος-Λαύριο

14:10 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ατυχής ήταν η έναρξη του δρομολογίου Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος-Λαύριο, καθώς το πλοίο SAOS II απέπλευσε στις 9 και πέντε το πρωί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο η άδεια απόπλου που πήρε ήταν μέχρι το λιμάνι της Καμαριώτισσας, όπου και έχει δέσει, αφού ο αριθμός του πληρώματος που όρισε η εταιρεία δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση του δρομολογίου, μέχρι το Λαύριο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (12:30 μ.μ.) από το υπουργείο Ναυτιλίας, το πλοίο δεν θα εκτελέσει, σήμερα τουλάχιστον,

το δρομολόγιο που έχει οριστεί να κάνει, και πιθανότατα θα επιστρέψει μέχρι το βράδυ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο, η σύνθεση και ο αριθμός του πληρώματος τροποποιείται για τα δρομολόγια άνω των 30 ναυτικών μιλίων (η Σαμοθράκη είναι στα 29 ναυτικά μίλια, γι’ αυτό δόθηκε άδεια απόπλου μέχρι εκεί). Ειδικά για το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος-Λαύριο το πλήρωμα του πλοίου θα έπρεπε αποτελείται από 36 άτομα, ωστόσο το πλοίο διέθετε τα μισά, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί ο απόπλους από τη Σαμοθράκη για τους επόμενους προορισμούς της γραμμής. Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση στο επιβατικό κοινό που είχε κάνει κρατήσεις για να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο κανονικά θα έπρεπε αύριο στις 7 το πρωί να αποπλεύσει από το λιμάνι του Λαυρίου με προορισμό τα λιμάνια Λήμνου, Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης. Η εταιρεία δηλώνει ότι οι τέσσερις επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό τη Λήμνο, ενημερώθηκαν και δεν επιβιβάστηκαν στο πρωί στο πλοίο, ενώ δεν διευκρινίστηκε πόσα άτομα είχαν κάνει κρατήσεις για να ταξιδέψουν από το Λαύριο προς τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Οι θιγόμενοι αναμένεται να ασκήσουν τα δικαιώματα που τους δίνει ο νόμος, όταν κάποιο δρομολόγιο ματαιώνεται με ευθύνη της εταιρείας.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα