Γ. Καΐσας: Τελειώνει η αμαρτωλή ιστορία των διοδίων

14:00 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνολικά αλλάζει μέχρι τα τέλη του 2018 το πλαίσιο που διέπει το καθεστώς των διοδίων, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Έβρου, Γιώργος Καΐσας, επτά είναι τα σημεία που θα διαφοροποιήσουν την «αμαρτωλή», όπως τη χαρακτηρίζει, ιστορία των διοδίων. Αυτά αφορούν στην ενιαία, ηλεκτρονική

και αναλογική χρέωση, την εξαίρεση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την υποχρέωση πληρωμής, και ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα, την απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων από την πληρωμή διοδίων κατά τις μετακινήσεις τους εντός των ορίων του νομού. Ο κ. Καΐσας σημειώνει ότι οι νομοί της Θράκης περιλαμβάνονται στην προτεινόμενη αυτή ρύθμιση, ωστόσο αναμένεται η οριστική, επίσημη απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ. Ο ίδιος επισημαίνει, τέλος, ότι έχει τεθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού των ηλεκτρονικών διοδίων εντός του 2017, ώστε η εγκατάστασή τους να γίνει το 2018.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα