Αποχωρούν από τα περισσότερα μπλόκα οι αγρότες

15:42 26/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Από αύριο Τετάρτη αποχωρούν οι αγρότες από τα περισσότερα μπλόκα της χώρας, ανάμεσά τους από τα ισχυρότερα, αυτά της Νίκαιας και του Λεύκωνα Σερρών. Οι παραγωγοί της Βοιωτίας στο Κάστρο, αντίθετα, πήραν απόφαση στη γενική τους συνέλευση να παραμείνουν στους δρόμους.

Αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΠαρότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, χθες Δευτέρα, οι αγρότες έλαβαν την απόφαση για αποχώρηση από αύριο Τετάρτη.

Στη συνεδρίαση στη Νίκαια αποφασίστηκε πανελλαδικό
συλλαλητήριο στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα, με συντονισμό των αγροτών πανελλαδικά, και συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, αύριο Τετάρτη, από τις 11:00.

Το μεσημέρι, ένταση σημειώθηκε στο μπλόκο, όταν οι αγρότες θέλησαν να πραγματοποιήσουν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εθνική και η αστυνομία τους εμπόδισε, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Ηρεμία επικρατεί στην περιοχή αυτή την ώρα.

Στο μεταξύ, "απογοητευμένοι, αλλά με το κεφάλι ψηλά", όπως αναφέρουν, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και οι Σερραίοι αγρότες, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους έχουν προχωρήσει από χθες και οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα, ενώ προς αποχώρηση οδεύουν και οι συνάδελφοί τους σε Έβρο και Ροδόπη.

Ωστόσο, στο Κάστρο Βοιωτίας, αύριο οι αγρότες θα επιχειρήσουν να κλείσουν συμβολικά το δρόμο στο ύψος του Κάστρου για λίγη ώρα και να μοιράσουν τοπικά προϊόντα.

Την ίδια ώρα, στη Λαμία, αναβλήθηκε και πάλι -για τις 16 Δεκεμβρίου- η δίκη των 12 αγροτών που κατηγορούνται για τα επεισόδια στην εθνική οδό στο ύψος της Ανθήλης.

Σχετική είδηση: Συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των αγροτών
Keywords
Τυχαία Θέματα